Besteforeldre som barnevakt

Stressa barnevakt?

Kvelden som barnevakt trenger ikke å bli kaotisk. Slik takler du barnas protester!

BESTEMOR OG BARNEVAKT: Det er normalt for besteforeldre å bli litt ekstra stressa av tanken på å være barnevakt, særlig om man skal ta ansvar for leggingen på kveldstid. Men med noen enkle strategier, vil det nok ordne seg. Foto: Scanpix.
BESTEMOR OG BARNEVAKT: Det er normalt for besteforeldre å bli litt ekstra stressa av tanken på å være barnevakt, særlig om man skal ta ansvar for leggingen på kveldstid. Men med noen enkle strategier, vil det nok ordne seg. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Javisst er det herlig å bruke tid sammen med barnebarna! Men det er slett ikke unormalt å grue seg til barnevakt-oppgaven, særlig ikke om du skal sitte barnevakt på kveldstid og ta ansvar for leggingen av barna.

Dette kan du likevel takle greit hvis du legger opp til en liten strategi i forveien.

Her får du tipsene!

- Spør foreldrene om råd

- Det kan være lurt å delta i stell og leggesituasjonen sammen med foreldrene før besteforeldrene gjør det alene. Da lærer de hvilke faste rutiner barnet har, hvordan foreldrene takler protester og uro. Besteforeldrene kan overta stellet og leggesituasjonen mens foreldrene er tilstede slik at barnet blir vant til å bli lagt av dem.

Det tipser Willy Tore Mørch om.

Han er professor og spesialist på barn og unges psykiske helse ved Norges Arktiske Universitet, og har flere tanker om hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

Dette kommer besteforeldre også til å finne ut av desto flere ganger de er barnevakt. Men er du fersk i rollen, er det én ting du bør starte med:

- Spør foreldrene om råd, understreker Mørch.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.