- Tapet av mine barn har forandret meg på den måten at jeg nesten bare ser muligheter i livet

Carina har mistet to av sine fire barn. Men det skulle ta flere år før hun kunne snakke om hvordan yngstemann døde.

Carina har alltid kald de fire barna for sin skatt og formue. - Jeg har halve formuen igjen, og den må jeg forvalte. Derfor har jeg valgt livet. Foto: Birgitta Lindwall Wiik
Carina har alltid kald de fire barna for sin skatt og formue. - Jeg har halve formuen igjen, og den må jeg forvalte. Derfor har jeg valgt livet. Foto: Birgitta Lindwall Wiik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg har alltid sagt at det var en ulykke. Til og med i en sorggruppe med andre foreldre som har mistet barn i selvmord, sa jeg det. Jeg orket ikke oppfølgingsspørsmål, forteller Carina Pedersen (59).

Carina regner seg for alltid som firebarnsmor, og hun passer på å holde minnet om Johan og Jens levende. Hvert år i august feirer familien bursdagene deres.

- De ble født 16. og 19. august. Da samles vi og har piknik på graven med favorittene deres, sommerkake til Jens og gulrotkake til Johan.

- MS eller hjernesvulst

Johan var 17 år da han plutselig ble så irritabel og begynte å se dobbelt. Storebroren som alltid hadde lekt så tålmodig med søsknene sine, orket plutselig ikke lenger.

- Johan var veldig trøtt, men til å begynne med trodde jeg det handlet om lange skoledager. Han pendlet seks mil til og fra skolen hver dag, han trente mye og konkurrerte i både karate og svømming, forteller Carina.

Det var først da han gjentatte ganger snublet og mistet balansen, at hun tok ham med til legen. En rask konsultasjon var alt som skulle til før nevrologen ga dem sitt livs tøffeste beskjed:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.