Vom hundemat

Tilbakekaller hundemat etter salmonellafunn

Vom og hundemat tilbakekaller noen partier hundefor på grunn av salmonellafunn.

SALMONELLA: Vom og hundemat tilbakekaller noen partier av dette hundeforet etter funn av salmonella i lam som er brukt som ingrediens. Salmonella kan gjøre hundene syke. Foto: Vom og hundemat
SALMONELLA: Vom og hundemat tilbakekaller noen partier av dette hundeforet etter funn av salmonella i lam som er brukt som ingrediens. Salmonella kan gjøre hundene syke. Foto: Vom og hundemat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vom og hundemat trekker tilbake produkter av «Vom Taste 100 % lam» fra visse produksjonspartier. Du kan se hvilke produksjonsnummer som er omfattet av tilbakekallingen i faktaboksen nedenfor.

- Årsaken er påvisning av salmonella i lam som er brukt som en ingrediens, skriver Mattilsynet i tilbakekallingen.

- Produktet er solgt til grossister, detaljister og privatpersoner i Norge og EU. Hundeeiere som har kjøpt produktene oppfordres til å levere det tilbake til butikken eller direkte til Vom og hundemat, skriver Mattilsynet.

Nedenfor kan du lese hvilke symptomer hunden kan få ved salmonella.

- Trygt å spise andre produkter

Vom er et norskprodusert råfôr med råvarer fra norske slakterier.

Ole Magnus Østby, driftsleder i Vom og hundemat, presiserer at det aktuelle produktet som nå tilbakekalles er det med 100 prosent lam. Vom har også produkter med annen type kjøtt og fisk.

Han forteller at de ennå ikke vet hvor mye av det aktuelle foret som er solgt, men at de vil få mer tall på dette neste uke. Produktene er trukket tilbake fra butikk og forhandlerne har fått beskjed om tilbakekallingen slik at de kan opplyse kundene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.