Slik styler du grått hår

Tipsene som gjør deg vakker med grått hår

Disse modige damene vil eldes med stil og verdighet. Lekre frisyrer i grått får følge av stolthet og riktige farger på sminke, klær og tilbehør.

FLOTTE KVINNER MED GRÅTT HÅR: Ingeborg Moræus Hanssen, Tonje Nové Sønsteby og Synnøve Lien forteller om sitt forhold til håret. Foto: John Andresen/Ida Nove Cannon/Privat
FLOTTE KVINNER MED GRÅTT HÅR: Ingeborg Moræus Hanssen, Tonje Nové Sønsteby og Synnøve Lien forteller om sitt forhold til håret. Foto: John Andresen/Ida Nove Cannon/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Forfatter og tidligere kinosjef i Oslo Kinematografer, Ingeborg Moræus Hanssen, er snart 80. Hun forteller at hun vokste opp med et tragisk hår, og har et slags traume rundt det. Det fantes verken krøller eller fall i det, og ingen kunne klippe det i fasong.

I dag får den tidligere kinosjefen i Oslo stadig rosende kommentarer om håret, og det er ikke uvanlig at hun etter en TV-opptreden får spørsmål fra seere om hvilken frisør hun bruker.

– Det er superviktig med en dyktig frisør når vi går for vår naturlige hårfarge! Nå har jeg omsider funnet min hoffrisør, smiler hun.– Ikke ødelegg aldringen med å blande inn kjemi i håret, verken med permanent eller farger. Det blir bare verre etter hvert, og du vil se helt grotesk ut om du fortsetter å forsterke farger i hår og ansikt som de var da du var 38. De naturlige pigmentene du hadde som ung, forsvinner år for år, og det nytter ikke å kunstig erstatte dem på en elegant måte. Hendene dine, i det du løfter dem opp mot ansiktet, vil uansett avsløre deg, sier Moræus Hanssen.

Hun har aldri farget håret, ei heller tenkt tanken, og synes hun har fått den hvitfargen som kler øyne og hud. Hun har aldri skjermet det for vær og vind, da det ikke gulner i solen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer