Slipp unna søl når du skal male

Tre knep som gjør malejobben litt mindre irriterende

Alle metoder er tilatt når du skal unngå malingsøl, gjenlimte lokk og uttørket maling.

Ren kant: Med et halvt lokk kan du stryke av penselen uten å grise til boksen. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Ren kant: Med et halvt lokk kan du stryke av penselen uten å grise til boksen. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Inntørket maling, lokk som er umulige å få opp, og enda vanskeligere å lukke. Og hvilken farge var det vi brukte på kjøkkenet? Alt som irriterer deg med malejobben kan fikses med noen enkle grep.

Les også:Slik unngår du at terrassen råtnerSlik temmer du den irriterende skjøteledningen

1: Lokk som er limt igjen

For å unngå maling rundt kanten og gjenlimt lokk, kan du gjøre følgende: Ta vare på et lokk fra en gammmel boks, klipp det av med en metallsaks. Da får du en ny kant som du kan stryke av penselen på. Tørk av lokket med en fille når du er ferdig, så er det klart til bruk på neste malingboks.

Les også:Oppskrift på benk du snekrer selvBruk tannkrem når du henger opp bilder

2: Nesten tom boks

Dette enkle tipset sørger for at du alltid har kontroll på hvor mye maling som er igjen. Kikk ned i boksen og mal en liten strek på utsiden som viser hvor mye maling som er igjen. Da kan du sjekke lagerstatusen med et et raskt blikk opp på malinghylla. I tillegg er det enklere å se hvilken farge som er på boksen.

3: Hvilken farge hvor?

Har du pusset opp er det lurt å holde orden på hvilke farger som er brukt hvor. Plukk med deg rørepinner der du kjøper maling, og bruk én til hver farge. Når du er ferdig, skriver du på fargekode og hvor fargen er brukt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer