Treg PC? Disse triksene hjelper

Mange av oss har opplevd frustrasjon over at det tar lang tid å gjøre ting på PC-en, men du trenger ikke være IT-ekspert for å fikse problemet selv.

UNØDVENDIGE FILER? Det trenger ikke være store problemer som gjør at PC-en din er treg. Det kan være at du har unødvendige programmer på PC-en eller store filer du bør slette. Foto: NTB Shutterstock
UNØDVENDIGE FILER? Det trenger ikke være store problemer som gjør at PC-en din er treg. Det kan være at du har unødvendige programmer på PC-en eller store filer du bør slette. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Du har kanskje opplevd at «det henger» når du har planer om å gjøre ulike ting på PC-en? Det kan være utrolig irriterende å vente i evigheter for å få gjort en liten ting, men det må ikke være slik. Det er grep du kan gjøre for å bedre ytelsen. Ifølge ekspertene er også det enkleste ofte det beste.

Ifølge Magnus Brøyn, byråleder og teknologiekspert i Coxit, kan årsaken til treg datamaskin være at det ligger masse oppdateringer i kø og venter.

– Oppdateringene kjøres først når du skrur av maskinen, så det er lurt å skru den av når du ikke bruker den. Skrur du ikke av datamaskinen, blir oppdateringene liggende og vente. De spiser opp mye av arbeidskapasiteten og minnet på maskinen, sier han.

Rydd opp i programmene

En annen grunn til at maskinen blir treg, kan være at du rett og slett har lastet ned for mange programmer. Disse kan kjøre i bakgrunnen når du skrur på maskinen. Selv om programmene ikke kjører i bakgrunnen, kan de oppta plass på maskinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer