De fineste strikkebøkene nå:

Trend: Romantiske fletter og friluftsliv

Uansett om du er ute etter oppskrifter på julegavestrikk eller vil gi en strikkebok som gave i seg selv: Her er vinterens fineste strikkebøker.

Nostalgi, moderne klassikere og røff friluftsstrikk. Vinterens fineste strikkebøker byr på noe for enhver stil. SFoto: Forlagene
Nostalgi, moderne klassikere og røff friluftsstrikk. Vinterens fineste strikkebøker byr på noe for enhver stil. SFoto: Forlagene Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Strikkebøker har toppet bestselgerlistene for sakprosa i flere år, og fikk en real oppsving med coronapandemiens inntog i vår. Mange liker å kose seg med strikkingen i seg selv og med inspirasjon til neste prosjekt. Interessen for håndarbeid er også svært tilstede på sosiale medier, med Facebookgrupper for strikkeinteresserte og instagramkontoer viet strikk. Noen av designerne bak årets strikkebøker startet her.

Det er i hovedsak to trender som har gjort seg gjeldende i år: Myk strikk i romantisk og feminin stil med utstrakt bruk av intrikate flette- og hullemønster på den ene siden, og mer hardføre ytterplagg ment for friluftsliv. Dette viser seg også i bøkene vi har valgt å trekke fram her.

For alle nivå

Felles for bøkene under, er at de tilbyr oppskrifter for ulike ferdighetsnivåer. Noen av de større plaggene krever at du behersker en del teknikker, men disse er godt forklart.

Har du en annen favoritt enn bøkene under? Tips oss gjerne i kommentarfeltet!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.