«Afternoon Tea»

Trenden har tatt av i Norge

Skal det være brioche med håndpillet krabbe fra Hitra, deilig bakverk og te-coctails? Bli med på «Afternoon tea» fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord.

HYGGELIG LAG: Interessen rundt den britiske tradisjonen «Afternoon Tea» har tatt av i Norge. Foto: Café Rasmus
HYGGELIG LAG: Interessen rundt den britiske tradisjonen «Afternoon Tea» har tatt av i Norge. Foto: Café Rasmus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Trenden er klar: Selv et av verdens mest kaffetørste folk har lyst på te! Spesielt når ritualet inkluderer flere spiselige godbiter spredt på et fat over tre etasjer.

Ettermiddagste som tradisjon hadde sin opprinnelse i England på 1840-tallet, med hertuginnen Anne av Bedford. Hun var nemlig lei av å føle seg slapp om ettermiddagen. Den gang var det vanlig bare å spise to måltider om dagen, frokost og middag. Løsningen for hertuginnen var å få servert te og et lett mellommåltid.

Hun begynte deretter å invitere sine venninner til det som ble en tradisjon, og praksisen ble så populær at den raskt spredte seg rundt om i Storbritannia. Nesten 200 år senere har interessen for ettermiddagste også tatt av her til land. Nå kan du bli med på teselskap fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord. Vi viser vei til hvilke.

Britannia Hotel

Det var britiske lorder på laksefiske som først sjekket inn på Britannia Hotel for 150 år siden. Det nyoppussede hotellet i hjertet av Trondheim har derfor en lang tradisjon med å by på «afternoon tea». Ettermiddagsteen serveres i Palmehaven og består av en særdeles smakfull meny med blant annet brioche med håndpillet krabbe fra Hitra, croissant med varmrøkt kveite og fingersandwich med skinke fra Røros. Britannia er også en av få som kan skryte av å ha egen signatur-te blendet av det London-baserte tehuset Twinings.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.