Hvordan logge inn på Altinn

Trøblete å bruke Altinn?

Slik får du den hjelpen du trenger for å finne frem i Altinn.

ALTINN: Når du er innlogget i Altinn, skal det være oversiktlig og greit å finne frem til det du trenger, men det er ikke alltid like enkelt. I artikkelen under forteller vi deg hvordan du får veiledning. Foto: Scanpix.
ALTINN: Når du er innlogget i Altinn, skal det være oversiktlig og greit å finne frem til det du trenger, men det er ikke alltid like enkelt. I artikkelen under forteller vi deg hvordan du får veiledning. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Altinn er en tjeneste fra Brønnøysundregistrene, og på Altinn finner du skjema og tjenester fra 47 etater. De aller fleste kommunene benytter Altinn til å sende ut post med sensitiv informasjon til innbyggerne i kommunen, og da må du logge deg inn for å lese dette.

Men det er ikke alltid lett å finne frem i Altinn når du først er inne. Men det er mulig å få hjelp.

Her får du vite hvordan.

Dette finner du på Altinn

Det er særlig én dag det er spesielt mange brukere som logger seg inn på Altinn; dagen skattemeldingen gjøres tilgjengelig.

Da kan det være spesielt mye trafikk på siden, og noen ganger må du vente til litt senere før du får logget deg inn for å se skattemeldingen din.

Men det er også ved flere andre tilfeller at du må logge inn på Altinn.

Når du logger deg inn på Altinn med BankID, pinkode fra mobilen eller en av de andre alternativene, i tillegg til ditt fødselsnummer og passord, finner du din egen meldingsboks med arkiv, og her finner du for eksempel skattemeldingen og meldinger som har blitt sendt til deg fra andre offentlige etater og instanser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.