Trodde ikke på det hemmelige baketrikset: - Jeg tok feil

Det er en av de siste årenes største baketrender, men strengt tatt er metoden gammel og god: Mindre gjær, mer tid, og best av alt: Ingen elting eller knaing. Her er oppskriften!

Fem minutters aktiv baketid er alt som skal til for å kunne servere et brød som er sprøtt utenpå, luftig inni, og helt hjemmebakt. Foto: Ina-Janine Johnsen/Mat på bordet
Fem minutters aktiv baketid er alt som skal til for å kunne servere et brød som er sprøtt utenpå, luftig inni, og helt hjemmebakt. Foto: Ina-Janine Johnsen/Mat på bordet Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Dette er egentlig ikke noe nytt, men det har vært en slags hemmelighet. Proffe bakere vet at brøddeig ikke trenger å eltes, sier Ina-Janine Johnsen. Hun er kvinnen bak bloggen Mat på bordet, og får æren av å ha innført bakemetoden no knead, eller eltefri bakst, til Norge.

Da hun publiserte en video i 2011 som viste hvor lite innsats som lå bak et sprøtt, luftig og proft bakeresultat, tok bloggen hennes av. Få år og flere hundre oppskrifter på eltefri bakst seinere, blogger hun på heltid.

Tror ikke på raske løsninger

Men selv ikke Ina-Janine hadde tro på metoden første gang hun ble presentert for den.

- Søsteren min sendte meg en artikkel fra New York Times, der prinsippene for eltefri baking ble presentert. Hun var superbegeistret. Men det tok et par måneder før jeg prøvde, innrømmer hun.

- Jeg har ikke tro på raske løsninger, jeg var av den gamle skolen og tenkte at brødet må jo eltes. Jeg tok feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.