Tannlege

Tror flere kan ha rett på tannlege-erstatning

- Vi tror at det er flere pasienter som med god grunn kunne melde et erstatningskrav til oss.

FLERE KLAGER PÅ TANNBEHANDLING: De fleste klagene dreier seg om rotbehandling, etterfulgt av saker om kronebehandling. Foto: Shutterstock/NTB
FLERE KLAGER PÅ TANNBEHANDLING: De fleste klagene dreier seg om rotbehandling, etterfulgt av saker om kronebehandling. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det kan være dyrt å gå til tannlegen. Og det kan oppleves som urettferdig.

I en pristest gjort av Vi.no, avslører vi enorme prisforskjeller på helt vanlige tannbehandlinger - og hele 76 prosent av leserne sier at de har utsatt tannlegebesøket fordi det er så dyrt.

Nå melder Norsk pasientskadeerstatning (NPE) at det er en stor økning i henvendelser fra pasienter som søker om erstatning for tannskader:

I løpet av første halvår i år har de mottatt totalt 3372 søknader om erstatning; 513 flere saker enn samme periode i fjor - som er en økning på 18 prosent.

Avdelingsdirektør Anne-Mette Gulaker i NPE sier til Vi.no at de tror det er enda flere pasienter som med god grunn kunne melde et erstatningskrav til dem.

- Tannbehandling er dyrt og dersom disse utgiftene helt eller delvis skyldes feilbehandling, vil en erstatning fra NPE komme godt med, sier Gulaker.

De fleste henvendelsene om tannskader gjelder rotbehandling, etterfulgt av saker om kronebehandling på en solid andreplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.