Hvordan fjerne is fra trapp

Unngå å falle i speilglatt trapp

Slik fjerner du isen - og sørger for at trappa ikke fryser på igjen.

SPEILGLATT: I tillegg til å fjerne is i trappen kan du også forebygge frost med ulike produkter. Eksperttipsene får du i denne artikkelen. Foto: Scanpix
SPEILGLATT: I tillegg til å fjerne is i trappen kan du også forebygge frost med ulike produkter. Eksperttipsene får du i denne artikkelen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Det er mange som faller på denne tiden av året, noe som kan ta knekken på både håndledd og skuldre, samt ribbein. Mest dramatisk er det nok å få hoftebrudd, da særlig for eldre.

- Mange får komplikasjoner etter bruddet, cirka 25 prosent av de eldre som får hofteleddsbrudd dør innen ett år, forteller Thomas Falch Eide, ergoterapeut og daglig leder ved HjelpemiddelPartner.

Trapper er en av de største fallfellene hjemme, både innendørs og utendørs.

Inne er det flere ting du kan gjøre for å sikre trappen, men når det gjelder trappen ute må du gå litt grundigere til verks - særlig når det fryser på vinterstid.

Her får du eksperttipsene.​

Strø og smelting

Sklisikring av trapp gjøres i hovedsak på to måter: enten med strøprodukter eller med smelteprodukter:

- Strøproduktene består av sand, grus, singel eller knuste Leca-kuler som skaper friksjon og gjør underlaget mindre glatt. Men de fjerner ikke isen, forteller Chera Westman, informasjonskonsulent ved IFI.

Skal du fjerne isen helt, er det et smelteprodukt du bør gå for, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.