Hvordan bli kvitt reklame på e-post

Unngå søppelpost i innboksen

Her er kjennetegnene på at e-posten du har mottatt er spam - og slik unngår du svindel.

SPAM: Svindel og reklame skal som regel fanges opp av spam-filteret på e-postkontoen din, men av og til kan det havne rett i innboksen din. Foto: Scanpix.
SPAM: Svindel og reklame skal som regel fanges opp av spam-filteret på e-postkontoen din, men av og til kan det havne rett i innboksen din. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Når innboksen i e-posten til stadig fylles opp med reklame eller e-post fra falske avsendere med diverse lokketilbud, såkalt spam, er ikke dette bare irriterende - det kan kan også være lett å gå rett i svindel-fella.

Så hvordan kan du slippe å motta så mye spam?

Her får du rådene.

Derfor får du spam

Det er ikke all spam som automatisk havner i e-postens søppelkurv, eller i junkmail.

Alle e-postkontoer har et spam-filter som skal gjenkjenne spam slik at du slipper å få denne typen e-posten i innboksen din. Men her er det regelsett for å gjenkjenne spam, og disse reglene kan være utformet på veldig mange forskjellige måter for de ulike e-post-leverandørene.

Derfor kan noen e-postbrukere oppleve å få mer søppelpost rett i innboksen enn andre.

Det opplyser Mats Authen, rådgiver ved Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

- Noe som muligens kan være grunnen til at spammail passerer spam-filteret uoppdaget, kan for eksempel være at den ikke er sendt fra e-postadressen til en kjent "spammer", at den er sendt gjennom en i utgangspunktet pålitelig e-postserver, at den ikke inneholder spam-relaterte nøkkelord, linker til svartelistede nettsider, eller ikke har vedlegg, forklarer Authen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer