Hvordan bli kvitt reklame på e-post

Unngå søppelpost i innboksen

Her er kjennetegnene på at e-posten du har mottatt er spam - og slik unngår du svindel.

SPAM: Svindel og reklame skal som regel fanges opp av spam-filteret på e-postkontoen din, men av og til kan det havne rett i innboksen din. Foto: Scanpix.
SPAM: Svindel og reklame skal som regel fanges opp av spam-filteret på e-postkontoen din, men av og til kan det havne rett i innboksen din. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Når innboksen i e-posten til stadig fylles opp med reklame eller e-post fra falske avsendere med diverse lokketilbud, såkalt spam, er ikke dette bare irriterende - det kan kan også være lett å gå rett i svindel-fella.

Så hvordan kan du slippe å motta så mye spam?

Her får du rådene.

Derfor får du spam

Det er ikke all spam som automatisk havner i e-postens søppelkurv, eller i junkmail.

Alle e-postkontoer har et spam-filter som skal gjenkjenne spam slik at du slipper å få denne typen e-posten i innboksen din. Men her er det regelsett for å gjenkjenne spam, og disse reglene kan være utformet på veldig mange forskjellige måter for de ulike e-post-leverandørene.

Derfor kan noen e-postbrukere oppleve å få mer søppelpost rett i innboksen enn andre.

Det opplyser Mats Authen, rådgiver ved Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

- Noe som muligens kan være grunnen til at spammail passerer spam-filteret uoppdaget, kan for eksempel være at den ikke er sendt fra e-postadressen til en kjent "spammer", at den er sendt gjennom en i utgangspunktet pålitelig e-postserver, at den ikke inneholder spam-relaterte nøkkelord, linker til svartelistede nettsider, eller ikke har vedlegg, forklarer Authen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.