Smaken av jul:

Våre ni beste oppskrifter på gløgg

Mange land har sin egen variant av gløgg. Det betyr variasjonsmuligheter for deg!

GLØGG OG PEPPERKAKER: En varm, krydret gløgg er perfekt å servere til pepperkaker med blåmuggost og litt multesyltetøy. Foto: Yvonne Wilhelmsen
GLØGG OG PEPPERKAKER: En varm, krydret gløgg er perfekt å servere til pepperkaker med blåmuggost og litt multesyltetøy. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I år vil vi virkelig lage oss koselige «friminutt» når vi ikke kan omgås slik vi er vant til. De store festene og julebordene er avlyst, så vi får møte noen få og servere det beste vi vet. Kan vi få foreslå gløgg? Server den til kohorten foran en hyggelig julefilm, eller møt venner rundt et bål i skogen og imponer dem med hjemmelaget, varm drikke på termos.

Gløggen fra butikken er vel og bra, men om du virkelig vil imponere og fylle huset med duften av jul, lager du din egen.

Gløgg har det til felles med julematen, at det ikke bare er det man spiser eller drikker som er viktig. Det handler vel så mye ritualet, og om lukta som fyller huset.

Gløgg er en varm drikk som opprinnelig er alkoholholdig, men som også finnes i alkoholfrie varianter. Opprinnelig ble den ansett som en sunn og helsebringende drikk. Den stammer fra omkring år 400 e.Kr. og ble opprinnelig kalt «ypocras» eller «hipocras», etter Hippocrates (460–377 f. KR.). De gamle grekerne inntok drikken etter måltidet, fordi den skulle være god for fordøyelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer