Hvordan vaske huset

Vasker du hele huset til jul?

Det er slett ikke nødvendig i våre dager, mener rengjøringsekspertene.

RENT TIL JUL: Gjør klart til julebesøk av barn og barnebarn med ekspertenes beste vasketips! Foto: Scanpix
RENT TIL JUL: Gjør klart til julebesøk av barn og barnebarn med ekspertenes beste vasketips! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Storvask til jul er en tradisjon fra gammelt av da Norge var et bondesamfunn. Naturens gang styrte hva som måtte gjøres når. Etter innhøsting og slakting var det tid for rundvask inne. Julevasken var også en dyd av nødvendighet i en tid der det ble fyrt med koks og kull.

De fleste av oss vil at huset skal være rent og ryddig før jul, særlig hvis vi skal ha huset fullt av barn, barnebarn og kanskje til og med oldebarn.

Men det er viktig å ikke slite seg helt ut, understreker rengjøringsekspert ved Lilleborg, Malin Skaar.

Her deler hun sine mest effektive, lettvinte og geniale rengjøringstips!​

Prioriter kjøkken og bad

Skaar mener at du ikke behøver å ta i bruk avanserte rengjøringsmetoder for å få huset til å skinne. Det enkle er ofte det beste:

– Husk at du kommer langt med tørrmopping på gulvet, og noen engangsservietter, og det samme med bord og benker på kjøkkenet! Heng opp rene håndklær, og sett frem noen koselige duftlys. Vips- så har du gjort klart til julebesøk uten å være helt utslitt, sier hun.​

Skaar mener at folk flest er veldig flinke til å holde det noenlunde rent året rundt, og hennes oppfatning er at det derfor sjelden er behov for den virkelige store julerengjøringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer