Designmøblene som varer

Venteliste for å få tak i dette bordet: - Enorm etterspørsel

De riktige bruktkuppene kan du bruke så lenge du vil og selge igjen til samme pris.

ETTERTRAKTET: I Oslo står folk på venteliste for å få tak i Hans Bøllings Bakkebord. Foto: Lene Kristin Gjelsvik, driver av bruktbutikken Gamle danske i Oslo.
ETTERTRAKTET: I Oslo står folk på venteliste for å få tak i Hans Bøllings Bakkebord. Foto: Lene Kristin Gjelsvik, driver av bruktbutikken Gamle danske i Oslo. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Ja, de koster en del, også som brukte. De er dyre i utgangspunktet, men de står seg prismessig. Hvis du kjøper en brukt stol kan du bruke den så lenge du vil og selge den til omtrent samme pris, sier Lene Kristin Gjelsvik, innehaver av bruktbutikken Gamle danske i Oslo.

Hun snakker om møbler som er laget for å vare og framhever danske designere som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Hans Wegner og Poul Henningsen.

– Dette er ting som har håndverksmessig høy kvalitet. Mye av møblene er laget av heltre bøk og eik. De er også laget slik at det er mulig å bytte ut deler på dem.

Gjelsvik bruker Folkestolen J39 til Børge Mogensen som eksempel. Stolen er laget av eik eller bøk og har flettet sete. Den koster rundt 3500 kroner brukt og 6500 kroner ny.

– Stolen holder i 30 år. Du kan få den flettet om og så varer den i 30 år til, sier Gjelsvik.

Populært designbord

Gjelsvik erfarer at møbelet som er mest populært akkurat nå er et rundt designbord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.