Vanning av blomster

Verken du eller naboene trenger å vanne blomstene

Alt du trenger er en kjele med vann og noen snorer.

TRENGER VANN: Blomstene trenger vann for å overleve mens du ligger på stranda. Foto: Mac Gyver It/Facebook.
TRENGER VANN: Blomstene trenger vann for å overleve mens du ligger på stranda. Foto: Mac Gyver It/Facebook. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Etter ferien er det fort gjort å komme hjem til døde planter- og blomster, som ikke har blitt vannet mens du har vært borte, og dermed tørket ut i solsteika gjennom vinduene i huset.

Det er ikke alltid så lett å få venner eller naboene til å låse seg inn i hjemmet for å vanne, men visste du at det finnes en annen løsning?Hvis du samler alle plantene rundt en stor kjele med vann, kan dine grønne venner mate seg selv, mens du ligger på stranda ved ekvator.

Les også: Bruk tannkrem når du skal henge opp bilder

Snora må ikke henge

For å gi plantene falske røtter fører du en og en snor fra vannkilden til de ulike pottene. Husk å «plante» snoren godt nede i jorda, så den ikke faller ut.

– Dette fungerer bra for å sikre vann til planter på sommerstid, sier Honorata Kaja Gajda, som er daglig leder i Norsk Botanisk Forening.

– Men man må huske på at vannet vil dryppe ned fra det laveste punktet, så hvis snora henger nedover før den treffer krukka, så vil vannet dryppe på gulvet i stedet for i pottene.

Karet med vann må i tillegg være plassert høyere enn pottene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.