Sissel Kyrkjebø om farens alzheimer:

- Vi fikk tre fantastiske år før pappa døde

Sissel Kyrkjebø (50) droppet alle planer da faren fikk alzheimer. Det kommer hun aldri til å angre på.

VEMOD: Sissel Kyrkjebø fylte nylig 50 år. Hun forteller at vemodet i å bli eldre handler mer om at foreldrene blir gamle enn om hennes egen alder. Foto: Heidi Maxmiling
VEMOD: Sissel Kyrkjebø fylte nylig 50 år. Hun forteller at vemodet i å bli eldre handler mer om at foreldrene blir gamle enn om hennes egen alder. Foto: Heidi Maxmiling Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): - Vemod, sier Sissel Kyrkjebø og lener seg litt lengre inn over bordet, så lokalet rundt oss liksom trekker seg vekk, mens vi trekker oss sammen.

- Vemodet som ligger i å bli eldre, handler i virkeligheten ikke så mye om min egen alder, men mer om å oppleve at foreldrene mine blir gamle.

Gullstrupen fra Bergen som sang seg inn i nasjonens hjerter under Melodi Grand Prix-finalen i Grieghallen i 1986 har rukket å fylle 50 år. Det har hun det helt fint med, sånn for sin egen del. Det er bare enda et tall i hennes liv, å bli eldre er ikke knyttet til vemod på egne vegne. Verre er det å se sine egne foreldre bli gamle og syke, og til slutt dø.

Pappajente

– Min far døde for tre år siden. Da merket jeg plutselig det helt konkrete i at ingenting varer evig. Og i det ligger vemodet. Men samtidig har jeg også en stor takknemlighet over det vi rakk.

For en pappajente som Sissel var det ekstra vondt å miste faren, men med sorgen følger det også en følelse av noe fint. For de siste årene av hans liv tilbragte de sammen. Hun beskriver det hele som «en stor gave».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer