Økte utgifter

- Vi frykter for husholdningenes økonomi

Det blir dyrt å være boligeier i 2023, skal vi tro Huseiernes prognoser: De forventer at bokostnadene vil øke med 16 prosent i gjennomsnitt i løpet av året.

DYRERE I 2023: Å eie egen bolig vil bli mye dyrere i 2023, tror Huseierne. Les deres prognoser her. Foto: NTB
DYRERE I 2023: Å eie egen bolig vil bli mye dyrere i 2023, tror Huseierne. Les deres prognoser her. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er spesielt høyere renter som vil kunne gi norske boligeiere høyere bokostnader i 2023, ifølge Huseierne. I tillegg kommer økte utgifter til vedlikehold, energi og kommunale avgifter, viser deres ferske prognoser.

Huseierne forventer at hver enkelt av oss må ut med 2000 kroner ekstra i måneden for å eie og bo i egen bolig.

- Vi frykter for husholdningenes økonomi

Prognosen over bokostnader fra Huseierne inkluderer strømstøtte, og beregningene er gjort ut fra en standard enebolig på 120 kvadratmeter. Uten strømstøtte ville det sett enda verre ut.

- Dette kommer husholdningene til å merke. Vi i Huseierne er bekymret og bruker enhver anledning til å gjøre sentrale politikere, myndigheter og medier oppmerksomme på at mange husholdninger er hardt presset økonomisk. Nå frykter vi for husholdningenes økonomi, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer i Huseierne.

Samtidig påpeker de at veksten i 2023 kommer på toppen av den kraftige utgiftsveksten i 2022, da kostnadene ved å eie og bo i sin egen bolig økte med 18 prosent i gjennomsnitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer