Coronavirus i Norge:

«Vi kan ikke samles for å begrave mormoren vår»

KOMMENTAR: Så snart vi kan møtes igjen, skal vi minnes og feire livet hennes.

Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Døden tar ikke hensyn til et virus fra Wuhan. Den kommer når den må. Denne uken hentet den mormoren vår. Den kom verken uventet eller ubedt, tida var inne. Men omstendighetene kunne knapt ha vært verre for hele familien.

For mormor tilbragte sine siste uker på et sykehjem. Og på sykehjem bor de av oss som er aller mest utsatt for viruset som herjer verden, derfor er det strenge restriksjoner for hvem som kan få besøk. Mormor lå for døden, og fikk lov til å ha én besøkende. Det er ett av mange umenneskelige valg vi stilles overfor i disse tider: Hvem skal være hos mor i hennes siste timer og dager?

Ulovlig å klemme

Jeg vet ikke hvem som har det tyngst: Den som tilbringer dager og uker aleine på sin mors dødsleie, eller de som ikke slipper inn. Heldigvis forsto mormor. Vår kloke, rasjonelle mormor - bestemt og klar til det siste.

I dag skulle vi alle sammen stått skulder ved skulder i Møllendal kapell i Bergen. Vi skulle ha grått sammen ved kisten, og vi skulle ha ledd sammen etterpå. Den forløsende latteren vi vet at vi hadde lokket fram når vi snakket om de gode minnene vi deler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer