Sykehusmat:

- Vi må snakke om sykehusmaten

Matblogger og kreftpasient oppgitt: Kun fire av 60 mulige plasser i snacksautomaten på sykehuset var viet sunne alternativer.

ET EPLE OM DAGEN: Matblogger Ine-Janine Johansen er oppgitt over kiosk og snackstilbudet på norske sykehus.
ET EPLE OM DAGEN: Matblogger Ine-Janine Johansen er oppgitt over kiosk og snackstilbudet på norske sykehus. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Kan vi snakke om sykehusmat? Eller nærmere sagt maten som tilbys i automater og kiosken på Radiumhospitalet, skriver Ina-Janine Johnsen på Instagram.

- Jeg er pasient der. Jeg er der for å bli frisk. Og frisk blir jeg takket være et fantastisk pakkeforløp, god oppfølging og gode råd. Blant annet om å spise sunt.

Men, når jeg er sulten mellom slagene og ser hva som tilbys i automatene på sykehuset, undrer jeg over diskrepansen mellom hva som tilbys og hva som anbefales.

Les hele innlegget hennes her:

Lite som frister

Mange vil nok dra kjensel på Ina-Janine Johnsen som «Mat på bordet»-Ina, matbloggeren som for alvor tok eltefritt brød til Norge. Hennes fristende, fargerike mat og gode, gjennomarbeidede oppskrifter har gitt henne mer enn 100 000 følgere på Instagram og en nominasjon til årets kokebok.

I fjor sommer tok livet en ny vending da hun ble diagnostisert med brystkreft, og det tok ikke lang tid før behandlingen var i gang.

Johansen roser helsevesenet for behandling og oppfølging, men hun er ikke like imponert over maten hun får servert mellom slagene. Det er hun ikke alene om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer