Vidar velger jul i karantene for å dekke sitt aller siste mesterskap

NTB-fotograf Vidar Ruud har fulgt håndballjentene siden 1986. Da andre journalister dro hjem for å slippe en jul i karantene, valgte veteranen å bli.

750 HÅNDBALLKAMPER: NTB-fotograf Vidar Ruud har fulgt 47 håndballmesterskap. Håndball-EM i Danmark blir siste gang han følger kvinnelandslaget i håndball. Foto: Bjørn Steinar Delebekk
750 HÅNDBALLKAMPER: NTB-fotograf Vidar Ruud har fulgt 47 håndballmesterskap. Håndball-EM i Danmark blir siste gang han følger kvinnelandslaget i håndball. Foto: Bjørn Steinar Delebekk Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

47 håndballmesterskap, rundt 750 kamper og 3000 bilder per kamp er det NTB- fotograf Vidar Ruud (65) klokker inn etter å ha dekket sitt siste mesterskap med kvinnelandslaget i håndball.

– Dette er den siste jobben. Det er jo litt spesielt, sier Ruud til Vi.no.

Når vi snakker med ham på telefon, er han på vei for å ta bilde av håndballjentene idet de sjekker inn på nytt hotell i Herning. Fredag spilles semifinalen mot Danmark for tomme tribuner på grunn av corona, men trofast på sidelinja står Ruud klar med linsa.

De fleste andre journalistene fra Norge reiste hjem fra mesterskapet 14. desember for å kunne feire en normal jul uten karantene. For Ruud var det viktig å få med seg det aller siste mesterskapet i karrieren.

– Jeg valgte å bli. Jeg synes det var artig å få med meg det siste mesterskapet selv om det da blir en annerledes jul i år. Jeg pleier å være sammen med barn og barnebarn på julaften. Det har vært viktig. Jeg snakket mye med familien om dette i forkant. Jeg har voksne barn som forstår, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer