Dette skjer med Facebook-profilen når vi dør

Vil du ha evig liv - på sosiale medier?

Vårt digitale liv åpner for nye spørsmål. Vil du at facebookveggen din skal stå igjen som en bauta over ditt liv, eller ønsker du å slette alle digitale spor?

INGEN BRUKER: Facebook-profilen vil fortsette å leve selv om brukeren er død - dersom ingen gjør noe med det. Illustrasjon: NTB Scanpix.
INGEN BRUKER: Facebook-profilen vil fortsette å leve selv om brukeren er død - dersom ingen gjør noe med det. Illustrasjon: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Det er ingen lystig tanke, men den må tenkes. Det eneste vi vet om livet, er at vi skal gå ut av det en vakker dag. Og av nye problemstillinger som ikke fantes før i tiden, dukker denne opp: Hva gjør vi med avdødes konto på Facebook og Instagram? Hva skjer om vi ikke gjør noe som helst?

Og - panikktanken - hva skjer med de uendelige mengdene av kommunikasjon sendt hit og dit på messenger? Blir de borte? Eller kan de leses av dine etterlatte?

La oss starte med det enkleste svaret: Facebookprofilen fortsetter å leve sitt eget liv, med mindre noen gjør noe med det. For eksempel vil avdødes profil fortsatt kunne dukke opp i listen med forslag til «venner du kanskje kjenner», i oversikten over dagens bursdagsbarn, annonser og lignende.

Ikke særlig trivelig, spesielt ikke for pårørende.

Så hva kan du gjøre om en Facebook-bruker du kjenner avgår med døden?

Her får du fasiten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.