Ekte eller ei? Foto: Colourbox
Ekte eller ei? Foto: Colourbox Vis mer

Orgasme

1 av 10 faker orgasme

Hver eneste gang! Lær deg å slippe å jukse.

Publisert
Ja, det er kvinner det gjelder. Programvareselskapet Stimul8 har utført en undersøkelse blant 3000 av våre britiske medsøstre, og resultatet er nedslående:

 • 1 av 10 kvinner simulerer orgasme hver gang de har sex
 • 1 av 5 er misfornøyd med sexlivet sitt
 • 1 av 4 synes det er vanskelig å diskutere sexproblemer med partneren
 • 1 av 5 har tenkt på en annen mann enn partneren for å oppnå orgasme
 • 48 prosent medgir å ha simulert orgasme ved enkelte anlendinger
 • 38 prosent tror ikke partneren ville merke det om de faket
 • 11 prosent mener partneren deres kommer for fort
 • 7 prosent har avsluttet et forhold fordi sexen var for dårlig

 • Orgasmeproblematikk er ikke ukjent for vår sex- og samlivsekspert Peder Kjøs.

  - Når du faker orgasme setter du deg selv i et klassisk dilemma, skriver Kjøs til en av våre lesere.

  - Du gir ham et galt inntrykk av sexlivet deres for å unngå en pinlig samtale, og dermed blir det enda vanskeligere å ta opp problemet en annen gang. Men det er fullt mulig å løse denne floken, mener Kjøs.

  Her er hans råd til orgasmenødne:

  1. La det skje av seg selv

  Problemer med å få orgasme skyldes svært sjelden noe fysisk. For de fleste er det psykiske sperrer som står i veien. Orgasme er ikke et mål som skal oppnås, men en prosess som går sin egen naturlige vei. Orgasme er litt som søvn – den kommer lettere jo mindre du gjør for å oppnå den. Din jobb er å slippe den til, ikke å presse den fram. Når du slapper av øker du blodgjennomstrømmingen i underlivet. Du blir mer følsom, og orgasmen kommer lettere enn hvis du prøver å stresse deg til målet.

  Les også: Slik får du superorgasme

  Ut fra det du skriver virker det som om du har et avslappet forhold til sex og partneren din. Noen tør for eksempel ikke å få orgasme fordi de er redde for å lage lyder, skjelve eller «squirte» ukontrollert, men slik er det kanskje ikke for deg. Det virker mer som om orgasme har blitt noe du skal oppnå eller prestere, men sjansen er paradoksalt nok større hvis du tenker mindre på den. Ikke løp etter orgasmen. La den komme til deg av seg selv.

  2. Onani senker terskelen

  De aller fleste kvinner trenger mye stimulering av klitoris for å få orgasme. Det kan ta lang tid og være ganske slitsomt, enten du onanerer eller har sex med en partner. Enda lengre tid tar det hvis du er ukonsentrert, ikke er så tent, tenker for mye på partneren din (eller på orgasmen!), eller hvis du har dårlig teknikk. Også kvinner som onanerer ofte kan ha vanskelig for å finne den rette måten å gjøre det på.

  Les også: Orgasmen som tar helt av

  Alle kvinner er forskjellige og må finne sin egen metode, men noen generelle tips gjelder for de fleste: Bruk god tid til å bli tent nok; ikke gå rett på klitoris og «slit den ut» før du har mulighet til å komme; prøv å ikke tenke på at lyder og bevegelser skal være «riktige»; vær til stede og konsentrer deg om det du gjør og hvordan kroppen din reagerer.
  Når du får orgasme alene blir du mer kjent med hvordan kroppen fungerer og hva som skal til. Da er det mye lettere å få orgasme også sammen med partneren din. Mange kvinner sier at de får orgasme lettere og raskere med årene. Sannsynligvis skyldes dette både at de kjenner kroppen sin bedre og at de slapper mer av.

  3. Innrømme faking eller ikke?

  Når du skriver at mannen din kanskje blir skuffet over deg hvis du innrømmer at du har faket orgasme blir jeg usikker på hva han i så fall vil bli skuffet over. Vil han føle at du har lurt ham og ikke vist ham tillit, eller blir han skuffet over at sexlivet deres (eller i alle fall ditt) ikke er så bra som han trodde?

  Les også: Slik blir du avslørt om du faker

  Begge deler er følsomme temaer. Men hvis du tar det opp med ham tror jeg dette mest av alt vil bringe dere nærmere hverandre, siden forholdet deres jo virker godt i utgangspunktet. Han vil sikkert kunne forstå at du synes dette har vært vanskelig å ta opp. Han virker jo selv innstilt på å snakke om dette og gjøre det best mulig for deg, så det kan godt hende at du bør gi ham sjansen. Muligens vil du også slappe mer av når du ikke lenger har en «hemmelighet» for ham.

  Les også: Orgasme for viderekomne

  Hvis du velger å holde det for deg selv og heller finne ut av det på egen hånd, kan det godt hende at han merker at noe er annerledes. Da står du jo overfor et valg igjen. Vil du fortelle om det som har skjedd, eller skal du bare si at sexlivet deres har blitt bedre, uten at han får vite detaljene? Jeg tror det beste er å fortelle alt og kanskje til og med ha ham med på å finne fram til orgasmen din. Sjansen er jo stor for at også han kan gjøre noe for at det skal bli bedre for deg, og den drahjelpen får du ikke hvis du holder alt for deg selv.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer