SPENNENDE Å PRØVE NOE NYTT: At vi har sex på offentlige toaletter kan rett og slett være fordi vi har lyst til å prøve noe nytt og bevege oss utenfor husets fire vegger.  Foto: llhedgehogll - Fotolia
SPENNENDE Å PRØVE NOE NYTT: At vi har sex på offentlige toaletter kan rett og slett være fordi vi har lyst til å prøve noe nytt og bevege oss utenfor husets fire vegger. Foto: llhedgehogll - Fotolia Vis mer

Sex På Offentlig Toalett

1 av 10 har hatt sex på et offentlig toalett

På topp ti listen over fantasier vi ønsker å gjennomføre, ifølge ekspert.

KK.NO: Drømmer du om å ha sex på offentlig sted?

Da er du ikke alene. Vi nordmenn ligger faktisk på verdenstoppen når det gjelder fantasier om offentlig sex. Dette til tross for at det kan vente en klekkelig bot om du blir oppdaget. 

I en undersøkelse gjort på oppdrag fra KK i 2006, svarte en av fire, 23 prosent, at de fantaserer om sex på offentlig sted. 

En ny undersøkelse, gjort av rengjøringsleverandøren Katrin, viser at én av ti har hatt sex på et offentlig toalett. 

I undersøkelsen ble 3500 personer fra Norge, Sverige og Danmark spurt om sine toalettvaner. 

Danskene viser seg å være de sprekeste «toalettgjengerne», og 11 prosent av danskene svarte at de hadde hatt sex på et offentlig toalett. 8 prosent av nordmennene svarte det samme. 

1 AV 10 GJØR DETTE I OFFENTLIGHETEN: En ting er på badet hjemme, men hvorfor er det så spennende å ha sex på et offentlig toalett? Foto: Scanpix
1 AV 10 GJØR DETTE I OFFENTLIGHETEN: En ting er på badet hjemme, men hvorfor er det så spennende å ha sex på et offentlig toalett? Foto: Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Dette får oss til sengs

Vanskelig å vente

Dette er ikke overraskende for Maria K. Ebbestad, som er redaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet.no. 

- Offentlig sex er på både kvinner og menns topp ti liste over fantasier de ønsker å gjennomføre. Spenningen som ligger i det å kunne bli oppdaget tenner. Høyt på listen for begge er utendørs i en skog, eng, strand, balkong, båtdekk eller i bilen, på jobb eller i en heis, men også offentlig toalett, forteller hun. 

- Jeg tror at grunnen til det er at mange kanskje møtes ute på byen og klarer ikke å vente. Dessuten trenger man jo ikke være i nærheten av selve toalettet, påpeker hun. 

NORDMENN PÅ VERDENSTOPPEN: Vi er på verdenstoppen når det kommer til å ville ha sex på offentlig sted, ifølge Maria K. Ebbestad i Kondomeriet. Foto: Kondomeriet
NORDMENN PÅ VERDENSTOPPEN: Vi er på verdenstoppen når det kommer til å ville ha sex på offentlig sted, ifølge Maria K. Ebbestad i Kondomeriet. Foto: Kondomeriet Vis mer

LES OGSÅ: Synes du oralsex er ekkelt? 

Opptatte av hygiene

Men - selv om vi kanskje er litt opptatt av å ha sex på offentlige toalett, viser studien også at vi er veldig opptatt av hygiene. på offentlige toalett som vi besøker. 

Markedssjef i Katrin Scandinavia, Kajsa Rynman, mener undersøkelsen viser at folk er opptatt av hygiene, og tror folk velger med omhu når de skal ha sex på et slikt toalett. 

- Det er jo en kontrast. Folk er veldig opptatt av hygiene på toalettet og da tror jeg ikke de velger de verste toalettene til dette, sier hun til KK.no.  

- Jeg tenker at folk for eksempel velger bort toaletter på bensinstasjoner, og heller går for de toalettene de mener er mer hygieniske.

For ikke bare har folk sex på toalettet. To prosent har faktisk sovet på et offentlig toalett, én prosent har spist der, 27 prosent har snakket i telefonen og 36 prosent har skiftet klær.

Til sammen har 66 prosent gjort mer på offentlige toaletter enn det toalettet i utgangspunktet er til. 

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak et langt ekteskap

Mange har sex for spenningen

Trond Viggo Grøntvedt ved NTNU forsker blant annet på evolusjonspsykologi. Over flere år har han forsket på NTNU-studenters sexliv, og gjennom spørreskjemaer undersøkt hvorfor folk har sex. 

Har du hatt sex på et offentlig toalett? (Avsluttet)

Over 1200 studenter har vært med i undersøkelsene hans, og det er nok flere grunner til at folk tar en tur i høyet enn du hadde trodd. 

Selv om de fleste svarte at det har med ting som nytelse, fysisk tiltrekning og kjærlighet å gjøre, er det også de som svarte at de har hatt sex for å hevne seg på en utro partner, for å kunne skryte til venner om en seksuell erfaring, og rett og slett ha sex for å holde varmen eller forbrenne kalorier. 

Grøntvedt forteller at det også kan handle om det å ville oppleve noe nytt eller spennende, og dette kan være en grunn til at noen velger å ta sengekosen på toalettet. 

- Å ha sex fordi man ville oppleve spenningen eller oppleve en ny erfaring faller kanskje inn under sex på offentlig toalett, sier han. 

En mulig grunn til at sex på på et offentlig toalett er spennende er at det faller utenfor de «vanlige» rammene av sex, som vil si innenfor soverommets fire vegger.

- Mulig dette best kan forklares med personlighetstrekk som spenningssøking hvor enkelte personer generelt er mer spenningssøkende også i forhold til sexlivet, eller at alkohol er inne i bildet og man gir slipp på hemninger, og er så kåt på partneren at man ikke kan motstå?

LES OGSÅ: Må det bli brudd etter utroskap? 

Kan bli dyrt

VELGER BORT DE VERSTE: Kajsa Rynman i Katrin tror folk går for de litt finere toalettene når de har sex der. Undersøkelsen Katrin har gjennomført viser at vi er ganske opptatte av hygiene på offentlige toaletter.  Foto: Scanpix
VELGER BORT DE VERSTE: Kajsa Rynman i Katrin tror folk går for de litt finere toalettene når de har sex der. Undersøkelsen Katrin har gjennomført viser at vi er ganske opptatte av hygiene på offentlige toaletter. Foto: Scanpix Vis mer

Maria K. Ebberstad i Kondomeriet påpeker imidlertid at å ha sex på offentlig sted faktisk ikke er lov. 

- Avhengig av hvor du befinner deg i verden, er det ganske sannsynlig at du bryter en lov ved å ha sex ute og offentlig, sier hun. 

- Noen steder i verden vil «offentlig» regnes som alle områder hvor man kan ferdes fritt, for eksempel parker og offentlige toaletter.

En privat bil parkert ved veien kan også regnes som offentlig og altså ulovlig.  

Hun råder derfor til å gjøre dere så usynlige som mulig, selv om det kanskje er synligheten som gjøre det spennende.

Du kan nemlig risikere å måtte betale hele 10 000 kroner i bot om du befinner deg i Bergensområdet. I Oslo risikrer du 6000 kroner i bot 

- Men det finnes verre: I Dubai ble for eksempel et britisk par dømt til tre års fengsel for å ha sex på stranden, sier Ebberstad. 

Skal dere på ferie kan det med andre ord være lurt å la noen fantasier ligge igjen hjemme. 

LES OGSÅ: Derfor får han «morrabrød»

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: