Drikke

1 av 3 drikker for mye

Stadig flere kvinner foretrekker å drikke hjemme.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Flere enn 1 av 3 briter inntar mer alkohol enn anbefalt minst én gang i uka, melder Marie Claire og BBC. Tall fra Office for National Statistics avslører at stadig flere kvinner drikker hjemme øker. Hele 60 prosent av kvinnene foretrekker å heller ta ei flaske hjemme enn å gjøre det samme ute.
 • Slik blir du mindre full
 • Menn drikker mest

  16 000 personer over 16 år deltok i studien. Resultatene viser at 37 prosent drikker mer enn de burde minst én gang i uka. Dette gjelder for 41 prosent av mennene og 34 prosent av kvinnene.Menn anbefales å ikke drikke mer enn tre-fire enheter med alkohol om dagen. Kvinner bør ikke innta flere enn to-tre enheter daglig.Det ser imidlertid ut til at vi har en tendens til å drikke mer når vi blir eldre eller gifter oss.
 • Var du brisen i helga? Du var trolig fullere enn du trodde.
 • Single drikker minst

  De nye tallene avslører at 1 av 5 inntar minst dobbelt så mye alkohol som anbefalt den dagen i uka de drikker mest.Menn og kvinner i lederstillinger og kontoryrker drikker mer enn personer som utfører manuelt arbeid, mens single mennesker drikker mindre enn gifte. Hele 20 prosent av deltakerne i ekteskap innrømmer at de nyter alkohol fem dager i uka eller oftere mot 10 prosent av de enslige.
 • Derfor blir kvinner fulle
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer