Miste Hår

1 av 3 kvinner vil oppleve «mannlig hårtap»

Årsakene til at 1 av 3 kvinner opplever «mannlig hårtap».

MISTER DU HÅR? Det er faktisk ikke uvanlig at også kvinner mister hår, og det blir dessuten tynnere med årene.  Foto: Photononstop / Alamy/All Over Press
MISTER DU HÅR? Det er faktisk ikke uvanlig at også kvinner mister hår, og det blir dessuten tynnere med årene. Foto: Photononstop / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: - Hårtap hos kvinner tror jeg er ganske undervurdert. Spesielt for kvinner er håret viktig for selvbildet , sier Malte Hübner ved hudlegesenteret DTH Derma i Moss.  

For selv om vi assosierer tap av hår med menn, er det slettes ikke uvanlig at kvinner også opplever det. 

Også den typen hårtap som er vanlig hos menn, androgen alocepi, som ofte kalles mannlig hårtap, vil rundt 30 prosent av alle kvinner oppleve. 

LES OGSÅ: Ikke sov med vått hår

30 prosent får «mannlig hårtap»

- Den vanligste årsaken til hårtap hos kvinner er «female pattern hair loss».  Dette kalles også androgenetisk alopeci, men fordi det er flere hormoner enn androgener som er involvert i sykdomsutviklingen foretrekker man den andre termen, sier Cato Mørk, som jobber ved Institutt for kreftforskning og molekylær medisin ved NTNU, og driver også Akershus hudlegesenter. 

Ved «female pattern hairloss» får du redusert hårtetthet, og kortere, tynnere og mindre pigmentert hår på issen.

Midtskillen blir mer markert og du kan lettere se hodebunden. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer