Menstruasjon

1 av 3 menn vet ikke hvor ofte du har mensen

- De burde lese seg litt opp på temaet, mener tampongprodusent.

OK, HAN KAN IKKE FÅ MED SEG ALT, MEN... Litt basiskunnskap om kvinnekroppen kunne nok vært en fordel. Foto: Panther Media
OK, HAN KAN IKKE FÅ MED SEG ALT, MEN... Litt basiskunnskap om kvinnekroppen kunne nok vært en fordel. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At menn av den eldre garde ikke har all verdens innsikt i den kvinnelige menstruasjonssyklus er kanskje ikke veldig rart.Undertegnede har selv vært på en tilstelning der en av de eldre mannlige gjestene lurte på hvorfor så mange av kvinnene i lokalet var i dårlig humør. Så gikk det et lys opp for ham:- Aha, det er jo den den første i måneden i dag...!LES OGSÅ: A til Å hos gynekologenÅpenheten rundt kroppens og dens funksjoner har heldigvis blitt større siden overnevnte herre gikk på skolen. Noe skuffende er derfor resultatene fra en undersøkelse OB-produsenten Johnson & Johnson har gjennomført.Her viser det seg nemlig at hele én av tre norske menn svarer feil på spørsmål om hvor ofte kvinner menstruerer.

- Har mye å lære

- Det er tydelig at norske menn har mye å lære om kvinners menstruasjon. De kan kanskje ikke klandres for sin uvitenhet, men jeg mistenker at mange menn ville fått en bedre hverdag om de hadde lest seg litt opp på temaet, sier Christian Gerhard Træland, produktansvarlig for OB i Johnson & Johnson, i en pressemelding.En av fire menn med samboer eller kone sier for øvrig at de aldri har kjøpt menstruasjonsprodukter for henne når de har handlet.

Kjappe menstruasjonsfakta

 • Menstruasjon varer vanligvis mellom 3 og 7 dager.
 • Menstruasjonssyklusen varierer fra jente til jente, men mensen kommer i gjennomsnitthver 28. dag.
 • I starten av mensperioden vil kvinner i blant føle menssmerter som lette kramper imagen, og noen ganger i ryggen.
 • De vanligste menstruasjonsproduktene er tamponger, bind og truseinnlegg.
 • KK.no har også testet menstruasjonskoppen, klikk på lenken for å se hvordan den fungerte.Ved å bruke p-piller på en bestemt måte kan du utsette mensen, om ønskelig.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer