Helse & Livsstil

10 000 om dagen

2 liter vann, 5 frukter og grønnsaker - og 10 000 skritt. Får du til dette i løpet av en dag?

Foto: Steinar Torvbråten
Foto: Steinar Torvbråten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De færreste av oss tenker vel over hvor mye vi går i løpet av en dag, og 10 000 skritt kan høres mye ut - men det er det egentlig ikke. Du trenger ikke gå fire mil i skogen hver dag for å holde dette nivået. Tenk aktivitet i så mange sammenhenger som mulig. Har du en veldig stillesittende jobb, må du tenke nytt. Henter du for eksempel kaffe et par ganger om dagen, kan du fylle opp bare halvparten så mye for hver henting, så dobler du antallet turer. Ta trappene. Gå omveier når du skal hente noe. KKs treningsekspert, Jill Jahrmann, har ved flere anledninger anbefalt «tidsklemte» mennesker å gå av bussen et par stopp for tidlig, eller parkere litt langt unna jobben. Sånt blir det skritt av, uten at det tar altfor mye tid.

10 000 skritt om dagen sørger for å holde deg på et sunt aktivitetsnivå, hvor immunforsvaret styrkes, sykdom forebygges og musklene får beveget seg nok. Vil du brenne flere kalorier uten å bruke mer tid, finnes det noen triks. Du kan for eksempel gå baklengs. Det ser sikkert merkelig ut og bør muligens ikke utføres midt i travle bygater, men baklengsgange forbrenner dobbelt så mange kalorier som forlengsgange. Går du opp en bakke med 10% stigning, øker kaloriforbrenningen med 40% sett i forhold til gange på flatmark.

Vil du ha en rent estetisk grunn til å overholde dine 10 000 om dagen, kan du tenke på dette: den som går mye, får lekrere legger.

Ingen forventer selvsagt at du skal telle alle skrittene dine på egenhånd - gå til innkjøp av en skritteller, og tråkk ivei! Skrittellere fås kjøpt i ulike sportsforretninger og nettbutikker. De finnes i ulike prisklasser.

(Kilde: Forbrukerrapporten)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer