Overvekt

10 grunner til å gå ned i vekt

Dette er mye verre enn at buksa strammer.

FARLIG: Det er kjipt når bikinien ikke passer, men det er enda verre at de indre organene blir skadet. Foto: Science Photo Library
FARLIG: Det er kjipt når bikinien ikke passer, men det er enda verre at de indre organene blir skadet. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er mange grunner hvorfor du bør holde deg slank. Trenger du litt motivasjon? Da er det bare følge med her.

Ifølge nettstedet health.com gjør du lurt i å gå ned i vekt dersom du er overvektig. Bare se hva det kan føre til i lengden:

1. Det er tungt for hjertet ditt

Jo mer fetere du er, jo større er sannsynligheten for at du kommer til å få hjerteinfarkt. Overvektige har også større sjanser for å få høyt blodtrykk, diabetes og høyt kolesterol.

Les også: Advarer mot nok en slankepille

2. Det er mindre sannsynlig at du blir ansatt

Er du jobbsøkende og overvektig? Da har du dessverre mindre sjanse for å bli ansatt enn andre med de samme kvalifikasjonene, viser studier. Det er spesielt kvinner som sliter med dette i arbeidslivet.

3. Det er ikke bra for organene dine

I 2006 fant svenske forskere ut at overvektige hadde en tredobbel sjanse for å få kronisk nyresvikt. Studier fra Lawrence Berkeley National Laboratory i California viser også at en høy BMI kan føre til større risiko for sykdommer i galleblæren.

Les også: Jojo-slanking er skadelig

4. Fett er ikke bra for hjernen

Forskere fra Kaiser Permanente Division of Research fant ut at de med tjukkest armer, fra 40 til 45 år, har 59 prosent større sjanse for å få demens senere i livet.

5. Fedme øker risikoen for kreft

Forskning viser at overvekt er en stor risikofaktor for brystkreft. Men det stopper ikke der. Overvektige kvinner har også økt risiko for å få livmorkreft. Nylig fant forskere ved Medical University of South Carolina i Charleston ut at personer med metabolsk syndrom, en kombinasjon av høyt blodtrykk, diabetes og høyt kolesterol, hadde 67 prosent større risiko for å få tykktarmskreft enn de som ikke hadde disse problemene.

Les også: Ti myter om fedme og slanking

6. Det gjør graviditeten mer risikabel

En annen ulempe med å være overvektig er at du har større sjanse for å få svangerskapsdiabetes, svangerskapsforgiftning og keisersnitt. Alt dette utgjør en stor risiko for både mor og barn. Forskere i Storbritannia har også funnet ut at overvektige har 67 prosent større sjanse for å få spontanabort enn normalvektige.

Les også: Overvekt farligere enn røyk

7. Overvekt kan påvirke babyens helse

Kim Waller, professor ved University of Texas at Houston School of Public Health, og kollegaene fant ut at fedme kunne føre til syv ulike fødselsskader. De undersøkte 15.000 kvinner, og mer enn 10.000 av disse fikk barn med mangler.

8. Fedme gjør astma vanskelig å behandle

Forskere ved National Jewish Health i Denver fant ut at glukokortikoider, en av de viktigste medisinene til å kontrollere tungpusthet, var 40 prosent mindre effektive hos overvektige astmapasienter.

Les også: Spis lite annenhver dag - gå ned i vekt

9. Det gjør trening vanskeligere

Overvektige har mer smerter og plager enn normalvektige kvinner når de trener. De bekymrer seg også mer for å bli skadet og føler seg for store til å trene.

10. Det legger press på blæren din

Kvinner som sliter med fedme har dobbelt så stor risiko å få problemer med bekkenbunnen. Et av de vanligste problemene er urininkontinens, mener forskere ved National Institutes of Health’s Pelvic Floor Disorders Network.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer