Slanking

10 grunnregler for slanking

Det handler om mer enn gulrøtter og mosjon.

Godt liv og god helse - hvem ønsker seg vel ikke det? Foto: All Over Press
Godt liv og god helse - hvem ønsker seg vel ikke det? Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom du følger disse prinisippene vil din plan om å gå ned i vekt realiseres med større motivasjon og glede, ifølge danske Per Brænddgaard, cand.scient i human ernæring. - Alt handler om holdning og små endringer, skriver han i sin nyeste bok, Små skridt til vægttab.
 • Sunnere på 1-2-3
 • Slank til festen på 1-2-3
 • Flott kropp på 6 uker
 • Juks deg til drømmekroppen
 • Her er grunnprinsippene, ifølge Brænddgaard.

  1. Tenk balanse

  Du blir ikke tykk av et kakestykke, men for å holde kroppen i balanse handler det om at når du skeier ut, spar inn et annet sted eller rør mer på deg.

  2. Dump hysteriet

  Du trenger ikke å slavisk følge et program for å gå ned i vekt. Husk at to skritt frem og ett tilbake samlet er ett skritt frem.

  3. Alt er lov

  Å bannlyse bestemte matvarer som du liker veldig godt er å gjøre deg selv en bjørnetjeneste. Praktiser i stedet måtehold og lær deg å sette pris på godsaker i mindre mengder og uten dårlig samvittighet. I stedet for ja og nei-mat, tenk i stedet på mat til hverdags og mat når du skal kose deg litt ekstra.

  4. Aldri så galt at det ikke er godt for noe..

  Fordi du liker en bit sjokolade i ny og ne betyr det ikke at dette er bare usunt, det gir deg jo nytelse og fungerer som en belønning. Snu på det og se om du kan finne andre og sunnere måter å oppnå det samme på.

  5. Aksepter trangen

  Det er naturlig å ha lyst på snop og sjokolade av og til, så ikke straff deg selv for det. Snu på det og se om du kan finne andre måter å tilfredsstille denne trangen på, kanskje ved å gjøre noe helt annet enn å spise.

  6.Bruk nye ord

  Det er på tide å la ord som slankekur og diett utgå fra ordforrådet ditt. Fokuser i stedet på mer positivt ladde ord som sunn livsstil og næringsrik mat.

  7. Vær tålmodig

  Målet er ikke et raskt og stort vekttap som etterfølges av en rask og stor vektøkning. Målet er å bli slankere på sikt, men først og fremst om å ha det så bra med deg selv og kroppen din som mulig.

  8. Ikke vær hard mot deg selv

  Det gagner deg ingenting å være hard mot deg selv og la det gå på selvtilliten løs når du ikke får til noe. Dersom noe ikke virker, aksepter det og prøv en annen vei.

  9. Vær nysgerrig

  Ved å være åpen for nye vaner og ulike valgmuligheter øker du sjansene for og lykkes. Det er kun du som vet hva som fungere for deg, så hold deg til de alternativene som kjennes riktig for deg.

  10. Små endringer

  Husk at det er mye bedre å gjøre litt av det som er sunt og bra for deg, dersom du klarer å integrere disse endringene i hverdagen din, enn å endre livsstil totalt og falle av etter noen måneder. For store endringer er ofte grunnen til at man legger på seg igjen etterpå.
 • Ta testen: Trenger du egentlig å slanke deg?
 • Ta testen: Er du en slankehysteriker?
 • Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer