Guide

10 hårtips som funker

Dagene med flisete tupper og dårlige hårdager er talte. Her er tips som gjør håret blankere og sunnere.

10 hårtips som funker
Publisert
Sist oppdatert1. Velg nøytral sjampo

Har du sjekket pH-nivået på sjampoen din? For sur sjampo kan skade håret. Mange tror babysjampo er det mildeste du får tak i, men de er ikke alltid pH-balansert siden de er myntet mer på å behandle hodebunn enn å rense og pleie håret.

2. En real utskylling

Skyll håret grundig i ett minutt med kranen på fullt før du sjamponerer. Da trenger du mindre sjampo, og vaskingen sliter mindre på håret. Bruk fingertuppene, ikke håndflatene til å massere den inn med, det er mer skånsomt for hårrøttene.

3. Utnytt hårkuren maksimalt

Når du tar en kur, er det lurt å pakke inn håret i plast- eller sølvfolie. Det holder på varmen så pleiestoffene treng er dypere ned. Avslutt utskyllingen med iskaldt vann for å gjøre håret blankt og stimulere blodsirkulasjon og sunn hårvekst.

4. Vokt vått hår

Håret mister 25 prosent av elastisiteten når det er vått. Da vil brutal børsting fort brekke det. Derfor bør du helst ikke børste vått hår.

5. Fjern flokene riktig

Løs opp store floker ved å gre fra floken og nedover, og beveg deg litt og litt oppover. Når du har løst den opp, grer du helt fra hårrøttene for å fordele talg langs hårskaftene og øke den naturlige glansen i håret.

6. Et kjølig drag

Det er to gode grunner til å ha en hårføner som kan blåse kald luft på slutten av tørkingen: For det første vil kulden fiksere håret i den formen du ønsker. I til - legg får kald luft skjell-lagene til å lukke seg, så håret ser skinnende blankt ut.

7. Rene redskaper

Hvor ofte rengjør du hårbørster og kammer? Gammelt hår, produktrester og talg fra hodebunnen din ligger og lurer i skitne børster og gjør håret ditt matt og trist. Vask verktøyet ditt i litt sjampo og varmt vann én gang i uken.

8. Lytt til riktige råd

Kjøp aldri stylingprodukter på råd fra venninner. Ikke med mindre du vet at dere har nøyaktig den samme hårtypen og frisyren. Mens glatt og tynt hår trenger lette konsistenser som stylingpulver og tørrsprayer, er flytende konsistenser bedre for krøllete, tykt hår. La frisøren råde deg.

9. Naturens egen hårkur

Ser håret ditt matt ut etter farging, finnes det et enkelt naturmiddel som kan hjelpe: Knekk et rått egg over håret rett etter vask. Skyll ut med lunkent vann etter fem minutter. Proteinene i egget gjør håret skinnende og fullt av volum.

10. Rens opp i dybden

Bruker du mye stylingprodukter i håret, er det ikke sikkert den daglige sjampoen din klarer å løse det opp. Begynner håret å se trist og tungt ut, er det på tide å ta en skikkelig dyprens med spesialsjampo. Se etter en som er merket «detox»

Kilde: «The Complete Book of Hair Styling» av frisør Charles Worthington

LES OGSÅ:
 • Slik får du vårens trendfrisyre
 • Fiks håret på 1-2-3
 • Si farvel til flatt hår
 • 50 sexy sommersveiser
 • 150 nye vårfrisyrer
 • 24 fine festfrisyrer
 • Hollywoods blondeste hoder
 • Se vårens hårtrender
 • Bruker du mye stylingprodukter bør du vaske håret med en rensesjampo med jevne mellomrom. For eksempel Hair Cleansing Cream Shampoo fra Redken (kr 240). Foto: Rohny Kristensen
  Bruker du mye stylingprodukter bør du vaske håret med en rensesjampo med jevne mellomrom. For eksempel Hair Cleansing Cream Shampoo fra Redken (kr 240). Foto: Rohny Kristensen Vis mer
  Toni&Guy Iron Heat Defense Spray for deg som føner håret mye (kr 130/150 ml).
  Toni&Guy Iron Heat Defense Spray for deg som føner håret mye (kr 130/150 ml). Vis mer
  Cutrins hårpleieserie Nordic Balance har produkter som er spesielt utviklet for den nordiske hårtypen, som ofte er litt fin, sensitiv og overbehandlet. Cutrin Nordic Balance Rescue Care Balsam (kr 160/150 ml).
  Cutrins hårpleieserie Nordic Balance har produkter som er spesielt utviklet for den nordiske hårtypen, som ofte er litt fin, sensitiv og overbehandlet. Cutrin Nordic Balance Rescue Care Balsam (kr 160/150 ml). Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer