Hudpleie

10 matvarer som gir deg fantastisk hud

Soyabønner, jordbær, epler, mandler - huden din kommer til å gløde!

TRENGER MER ENN RENS OG BESKYTTELSE: Maten du spiser har mye å si for hvordan huden din har det. Spis smart! Foto: panthermedia
TRENGER MER ENN RENS OG BESKYTTELSE: Maten du spiser har mye å si for hvordan huden din har det. Spis smart! Foto: panthermedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du skapet fullt av kremer og serumer som skal få huden din til å se frisk og ung ut? Du burde sjekke innholdet i kjøleskapet ditt også, ifølge Prevention.comKan man virkelig spise seg til yngre utseende hud? Absolutt - maten i kjøkkenet er like viktig for å holde huden myk, glatt og glødende som kremer på badet. - God ernæring er en grunnleggende byggesten for sunn hud, sier Leslie Baumann, hudlege fra Miami Beach. Naturlige ingredienser i mat gjør alt fra å beskytte huden mot UV-skader som fører til brune flekker og rynker, til å forbedre sirkulasjonen. Oppskriften på en sunn hud starter med en god diett av sunt fett, nok proteiner og masse frukt og grønnsaker. Og disse superstjernene som venter på kjøkkenet gjør også underverker for resten av kroppen din.

Her er handlelisten:

Romano-salat

Seks blader romano-salat gir deg all den a-vitaminen du trenger i løpet av en dag. A-vitamin gir nytt liv til huden ved å øke cellefornyelsen. - Det er kaliumet som gir huden et forfriskende løft med næringsstoffer og oksygen for å bedre sirkulasjonen, sier Lisa Drayer, forfatter av The Beauty Diet.

Tomater

Å spise rødt hjelper huden mot å bli rød. En studie viste at inntak av tomater fulle av lykopen beskyttet 25 prosent mer mot solbrenthet. Huden fikk også mer kollagen, som gjør huden fastere. Tomater kan også hjelpe mot færre fine linjer og furer.

Jordbær

En liten skål jordbær gir deg dagens dose av C-vitamin - en potent antioksidant som øker produksjonen av kollagen som gjør huden glatt og fast. Spiser du jordbær har du mindre sjanse for tørr og rynkete hud. LES OGSÅ: Disse må du spise to og to

Epler

En antioksidant i skallet på mange epler kan beskytte mot UVB-stråler som kan utløse hudkreft. Golden Delicious er en av eplesortene som er proppfulle av quercetin. Bruk solkrem, men ta med et eple på stranden også.

Egg

Lutein og zeaxantin er to antioksidanter som finnes i egg. De beskytter mot UV-skader som fører til linjer, brune flekker, og kreft, ifølge en studie. Huden ble også markert mykere, fastere og bedre hydrert for kvinnene som deltok i studien.

Mandler

- Å spise en håndfull mandler hver dag øker nivået av vitamin E, en av de viktigste antioksidantene for hudens helse, sier Baumann. At huden også tilføres fuktighet er en velsignelse for dem som er utsatt for tørrhet.

Valnøtter

Disse nøttene er fulle av alfa-linolensyre, en omega-3 fettsyre som er en viktig del av smørende laget som holder huden fuktig og smidig. LES OGSÅ: Bruk mandelolje fremfor billiglotion

Kakao laget av mørk sjokolade

I en studie fant forskerne ut at kvinner som hadde drukket en halv kopp kakao glødet i to timer etter at koppen var tømt. En annen studie fikk andre kvinner til å drikke en halv kopp kakao hver dag. Etter tolv uker hadde flavonoidene i kakaoen gjort huden mykere, glattere og bedre hydrert.

Extra Virgin olivenolje

Dette sunne fettet inneholder essensielle fettsyrer som hjelper mot UV-skader, ifølge en Lancet Oncology-studie. De hjelper også cellene å holde på fuktigheten, en spiseskje olivenolje daglig holder huden smidig.

Fullkorn

Fullkornbrød, -pasta og -frokostblandinger er overraskende fulle av antioksidanter. - Nivåene av kroppens naturlige antioksidanter reduseres med alderen, så det bli ekstra viktig å legge dem til i kostholdet når du blir eldre, sier Lisa Drayer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer