Helse & Livsstil

10 myter om sex

Vil menn alltid ha sex? Finnes det sikre perioder? Det finnes mange myter om sex, og vi avliver 10 av dem.

(Foto: ImageSource)
(Foto: ImageSource) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
1. Mannens eneste erogene sone er underlivet
Feil, feil og atter feil. Mannen har minst like mange erogene soner som kvinner. De varierer fra mann til mann, men brystvorter, nakke, mage og innsiden av lårene er som oftest gode områder å teste ut. Og tærne, faktisk!

2. Hvis jeg har sex under mensen, kan jeg ikke bli gravid
Feil, dessverre. Risikoen er normalt sett lavere, men kvinnens syklus er ikke alltid stabil som en bestefarsklokke. Selv om du menstruerer, kan du ha egg i livmoren som er klare for befruktning.

3. Impotens betyr at han ikke har lyst på meg
Absolutt ikke. Impotens kan ha både fysiske og mentale årsaker. Høyt blodtrykk, diabetes og kolesterol er blant sykdommene som kan gi potensproblemer. Det samme gjelder for en rekke medisiner. Røykere og menn med høyt alkoholforbruk kan også bli impotente. Blant de psykiske årsakene finner vi stress, depresjoner og tungsinn. Manglende lyst, derimot, er ikke på lista.

4. Hvis jeg ikke kan få orgasme, er det noe galt med meg
Overhodet ikke. For det første må du være godt kjent med kroppen din for å kunne få orgasme. Mange kvinner knytter også skyldfølelse til sex og kåtskap, og opplever derfor mentale sperrer som hindrer dem i å få orgasme. Om du får orgasme når du onanerer, men ikke sammen med en mann, er det ingenting galt med deg. De aller, aller fleste kvinner er fullt ut i stand til å få orgasme under de rette omstendighetene, men det krever trening og kjennskap til egen kropp.

5. Mørkhudede menn har større peniser enn hvite menn
Nei. De fleste undersøkelser viser at det i gjennomsnitt faktisk er hvite menn som har det største utstyret. Asiatene har minst, mens mørkhudede og sør-amerikanske ligger på henholdsvis 2. og 3. plass.

6. Menn har alltid lyst på sex
Det kan man kanskje narres til å tro, men det stemmer ikke. Menn kan ha like liten lyst på sex som du har innimellom. Og like sterk.

7. Du kan ikke få kjønnssykdommer av oralsex
Akk, så feil. Både gonorré og herpes kan spres via oralsex. Hvis du vil være på den sikre siden når du gir en mann oralsex, bør du bruke kondom. Sikkerhet når han gir deg oralsex er ikke like enkelt – det finnes dog produkter i utlandet som ligner fælt på plastfolie som er skapt spesielt for dette. Eventuelt kan du selvsagt bruke vanlig plastfolie, selvsagt.

8. Kondomer beskytter 100%
Slik burde det kanskje ha vært, men det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter 100% mot både kjønnssykdommer og graviditet, er avholdenhet. Kondomer kan sprekke hvis de er gamle eller ikke settes på riktig. Dessuten kan slimhinnekontakt før kondomet settes på (for eksempel ved oralsex) føre til kjønnssykdommer.

9. Alle kvinner blør første gang de har samleie
Dette ville antakelig vært sant dersom jomfruhinnen alltid ble brutt ved samleie, men slik er det ikke. Mange jenter bryter sin egen jomfruhinne ved å bruke tamponger, det samme kan skje hvis man driver med sport. Jomfruhinnen kan også strekkes ut mens man vokser opp, slik at den ikke trenger å brytes i det hele tatt.

10. Penis må være stor for at sexen skal bli bra
Faktum er at for store peniser kan få samleiet til å oppleves som smertefullt for kvinnen. Uansett størrelse er det likevel teknikken det kommer an på.


(Kilder: sex-project.com , lommelegen.no , smartersex.org , thesite.co.uk , doktoronline.no )

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer