Graviditet

10 pussige prevensjons-metoder

Skal det være et pessar laget av krokodillebæsj?

10 pussige prevensjons-metoder
Publisert
Sist oppdatert
En uønsket graviditet er nettopp dét – uønsket, og gjennom tidene har vi kvinner gjort vårt ytterste for å forhindre dette. Humornettstedet Cracked.com har gravd litt i historiebøkene og funnet fram en rekke mer eller mindre vellykkede – og utrolig pussige – prevensjonsmetoder. Her får du topp 10 - og vi jobber oss oppover til vinneren:
 • P-piller endrer din smak på menn
 • Viktig for deg som går på pillen
 • Problemfri prevensjon?
 • Ta testen: Er du sikker i sex?
 • 10. Baller fra mårdyr

  Under den såkalte mørke middelalderen i Europa (cirka år 476 - 1000 e.Kr) knyttet kvinner testikler fra mårdyr rundt beina sine. Eksempler på dyr som hører til mårdyrfamilien er røyskatt, ilder og mink.Datidens kyndige trollmenn mente nemlig at mårtestikler kunne forhindre befruktning.Vi regner med at dette var en av de mest effektive prevensjonsmetodene fra fordums tid. For hvilken mann klarer å prestere når dama bruker et par små, dinglende røyskattballer som ankelkjede?

  9. Pessar av krokodillebæsj

  I oldtidens Egypt bygde de ikke bare pyramider og oppfant kule danser og metoder for hvordan de skulle mumifisere lederne sine. De var også de første som oppdaget at graviditet kan forhindres ved å danne en form for barriere ”der nede”.Tanken var altså god, det var imidlertid verre med materiale. Kvinnelige egyptere endte derfor opp med å bruke en pessarliknende gjenstand laget av krokodilleavføring og honning. Flere tusen år senere bruker vi fremdeles prevensjonsmidler som virker etter barrieremetoden, som pessar og kondomer. Men disse er i det minste laget av lateks og silikon.

  8. Brennevin med pulverisert bevertestikkel

  I det 16. århundret fant indianere bosatt i dagens Canada også ut at testikler fra hårete, små dyr kunne være nøkkelen til en barnefri tilværelse. De var imidlertid mer avanserte enn europeerne. Blant annet ble bevertestiklene finmalt og pulverisert og deretter blandet med brennevin. Men virkemåten var trolig sånn noenlunde den samme. Det er blant annet kjent at alkohol ikke gjør underverker for potensen. Beverballe-ånde hjelper trolig heller ikke.

  7. Kvikksølvshots

  For flere tusen år siden fant en kineser ut at kvikksølv ville være et godt prevensjonsmiddel.Metoden var enkel og grei: Etter sex skulle kvinnen ta seg et par gode munnfuller med kvikksølv for å stoppe en eventuell befruktning. Dette førte nok i sin tid til en del sterilitet, hjerneskader og nyresvikt, men i det minste gikk trolig antallet barnefødsler ned.

  6. Pessar av gull og sølv

  Denne høres ut som en vinner! For et par tusen år siden var pessar det mest populære prevensjonsmiddelet blant kvinner. Men mens de fattige brukte pessar av oljet papir og bivoks, foretrakk overklassekvinner edlere metaller som gull og sølv. Pessar kan imidlertid føre til toksisk sjokksyndrom (bedre kjent som tampongsyke), infeksjoner og illeluktende utflod – samt uønsket graviditet hvis det ikke er riktig tilpasset.

  5. Dyreinnvoller

  Kondomer er en kjent og kjær prevensjonsform. I gamle dager ble de imidlertid ikke laget av gummi og lateks – men dyretarmer. At ideen kom dettende ned i hodet til en pølsemaker en tidlig mandags morgen, er ikke utenkelig. Det eldste kondomet som finnes er laget av grisetarmer. Med denne følger også en bruksanvisning hvor man blir anbefalt å dynke tarmen i varm melk før bruk.

  4. Opiumpessar

  På den indonesiske øya Sumatra utvidet befolkningen bruksområdet til opium på en besynderlig måte. De fant ut at narkoplanten også kunne brukes til å forhindre svangerskap.Kvinnene tok altså en klisset klump opium og kjørte den opp i ”du vet hvor”. Vi råder alle våre lesere til ikke å prøve dette hjemme.

  3. Sitroner

  På 1700-tallet hadde de fleste innsett at testikler og harde metaller ikke hadde særlig mye inne i en kvinnekropp å gjøre.Men sitroner derimot – det kunne være bra! Formen gjorde den ypperlig til bruk som pessar. I tillegg har sitronsyre en sæddrepende effekt, men akkurat dét tviler vi på at oppfinneren var klar over på daværende tidspunkt.

  2. Smedvann

  I det gamle Hellas fant man ut at det å drikke skittent, giftig grumsevann kunne sørge for å holde magen babyfri. Kvinnene drakk faktisk vannet som smedene brukte til å avkjøle metallene de bearbeidet. Hvorfor noen i det hele tatt trodde dette virket er noe usikkert. Men ideen om at smedvann inneholder store mengder bly gjorde trolig utslaget. Tanken om at bly kan hindre svangerskap var faktisk anerkjent helt opp til første verdenskrig, da frivillig arbeidende kvinner ønsket seg til fabrikker som brukte bly i produksjonen av nettopp denne årsaken.Minuset med dette var imidlertid en haug nevrologiske problemer, kvalme, nyresvikt, slag, koma og i verste fall død. Kanskje de burde tatt et par shots med kvikksølv i stedet?

  1. Coca cola

  Vi har ikke kun holdt oss til kondomer og p-piller i moderne tidsalder. Inntil nylig trodde faktisk enkelte kvinner at cola hadde samme effekt som angrepillen. Colaen ble imidlertid ikke drukket, men brukt til å spyle livmoren med etter samleie. Man trodde nemlig at kullsyren og søtstoffene ville hindre en eventuell befruktning. En amerikansk studie utført på slutten av 60-tallet viser at kvinner flest foretrakk Coca Cola light. Det er tilsynelatende alltid like viktig å passe på kaloriene.LES OGSÅ:
 • Nam-nam, p-piller?
 • P-piller reduserer kreftfaren
 • Slik utsetter du mensen
 • P-pille for menn på vei
 • P-piller gir sexplager
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer