øyne

10 smarte sminkeregler

Følger du disse ti enkle rådene, unngår du de vanligste sminketabbene.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øyne eller munn

Den gamle regelen om at du bør velge å framheve enten øyne eller munn, gjelder fortsatt. Dette betyr at hvis du vil ha knallrød leppestift, gjør du lurt i å velge bort knallfarget øyeskygge. Vil du derimot ha sotet øyesminke, er det finest med en diskret lipgloss eller leppestift.

Styr unna lipliner-fellen

Vi har alle sett dem: Kvinnene som bruker mørk lipliner og lys leppestift. Og de fleste er enige om at det ikke er særlig kledelig, med mindre du skal på scenen med Great Garlic Girls. Er du tilhenger av lipliner, velg derfor en som har nøyaktig samme farge som leppestiften. Vil du ha perfekte lepper hele kvelden, kan du prøve en av de nye lip stain-produktene som påføres på hele munnen, under gloss eller leppestift.

Ikke gå trend-berserk

Hver sesong har sine trendfarger. I vår er det det mange tropiske farger i nyhetshylla: Kanarigult, lilla og aqua-blått. Men dette er dessverre ikke farger som kler alle. Eksperimenter gjerne med trendfarger, men stol på din egen smak og hold deg til det som kler deg. Det er ikke slik at makeup er kledelig bare fordi den er trendy.

Color Fever Gloss Funky Pink fra Lancôme gir masse rosa glans og skimmer til leppene (kr 195).
Color Fever Gloss Funky Pink fra Lancôme gir masse rosa glans og skimmer til leppene (kr 195). Vis mer
Nydelig lys rosa neglelakk fra Franché (kr 170).
Nydelig lys rosa neglelakk fra Franché (kr 170). Vis mer
Mer vårlig blir det ikke - blushing daisies kommer i to paletter av rosa (kr 245, Body Shop).
Mer vårlig blir det ikke - blushing daisies kommer i to paletter av rosa (kr 245, Body Shop). Vis mer

En stil er nok

Glitrende eyeliner, eplekinn og pin up-leppestift? Dette blir rett og slett for mange stiler sauset sammen i ett og samme ansikt. Bestem deg for antrekk først, og velg deretter en makeup-stil som harmonerer med klærne.


Ikke dropp grunnarbeidet

Det hjelper ikke å investere i rådyre makeup-produkter dersom ikke grunnlaget er godt. Husk at det alltid er lettere å lykkes med øyesminke dersom øyenbrynene er ryddig nappet. Foundation sitter bedre på hud som får en ukentlig peeling, og leppestiften er jevnere dersom du er nøye med å påføre leppepomade hver kveld.

i.d. bare Minerals Foundation (kr 400).
i.d. bare Minerals Foundation (kr 400). Vis mer
L'Oréal Paris True Match Minerals (kr 170).
L'Oréal Paris True Match Minerals (kr 170). Vis mer
IsaDora Mineral Foundation Powder (kr 130).
IsaDora Mineral Foundation Powder (kr 130). Vis mer

Smink deg etter alderen

Er du i tenårene, bør du framheve friskheten din. Korallfarget leppestift og mye rouge kler voksne kvinner best. Hold deg til en lett mineralfoundation, maskara og lipgloss eller leppestift. Har du en voksen hud, unngå tunge produkter som legger seg i hudens linjer. Velg heller en lett foundation. Sats også på mattere øyeskygger og leppestifter, som gir et mer klassisk og sofistikert uttrykk.Ikke overdriv

Det er dessverre ikke slik at mens litt maskara gjør ansiktet mer strålende, vil mye maskara gjøre deg uimotståelig. Tvert i mot - overdrivelser på sminkefronten gjør at øyevippene blir klumpete, leppene blir kunstige og huden ser usunn ut. Prøv heller på å underbygge det gode utgangspunktet du har fra før.

Solpudderet gir en frisk look når det brukes riktig. Lekkert og delikat solpudder fra Helena Rubinstein (kr 330).
Solpudderet gir en frisk look når det brukes riktig. Lekkert og delikat solpudder fra Helena Rubinstein (kr 330). Vis mer
Børst lett på pannen, i kinnene, på nesetippen og på haken. Solpudder i sprayform fra Guerlain i Terracotta-serien (kr 425).
Børst lett på pannen, i kinnene, på nesetippen og på haken. Solpudder i sprayform fra Guerlain i Terracotta-serien (kr 425). Vis mer
Solpudder i flere nyanser fra Dior Sun Couture Palette Amber Earth (kr 435).
Solpudder i flere nyanser fra Dior Sun Couture Palette Amber Earth (kr 435). Vis mer

Følg din egen hudfarge

Har du nordisk porselenshud, dropp drømmen om å være knallbrun året rundt. Spar heller selvbruningskremen og solpudderet til sommertiden, hvor du har litt underlagsfarge. Men heller ikke sommertid er det vakkert med overdreven, kunstig brunfarge. Tenk heller at du er født med hår, øyne og hudfarge som harmonerer med hverandre, og aksepter den bleke huden din.


Produkter etter hudtype

Mens du kan velge og vrake i lipglosser og maskaraer, er det smart å velge foundation etter hudtypen din. Har du fet hud, bør du styre unna oljeholdige produkter. Har du tørr hud, kan du trygt bruke en foundation som gir en del fukt.

Ikke slurv med fjerningen

Maskara og foundation har ingenting i sengen å gjøre. Ikke bare setter det flekker på sengetøyet, det er også en snarvei til hovne øyne og tette porer. Huden bør derfor renses med ansiktsvask eller rensemelk og ansiktsvann hver kveld for at den skal holde seg ren og plettfri.

LES OGSÅ:
 • Juks deg brun
 • Perfekt makeup på fem minutter
 • 10 must i sminkepungen
 • ABC i øyemakeup
 • Smink deg våken
 • Få perfekte kysselepper
 • 10 trendfrisyrer du fikser selv
 • Plettfri makeup
 • Fra søt til sexy
 • Perfekt makeup på fem minutter
 • Våg å satse sterkt - på rosa
 • Sexy makeup
 • Snarveien til stjerne-utseende
 • Få perfekte kysselepper


 • SE VIDEO TRINN FOR TRINN:
 • Helges videoguide: Lær å legge hverdagsmakeup
 • Helges videoguide: Lær å legge festmakeup

 • Makeupekspert Helge Borgens makeupguider:
 • Sexy eleganse
 • Sprudlende frisk
 • Naturlig søt
 • Glamorøst 80-tall

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer