Sminke

10 sminketips alle kvinner bør få med seg

Bruker du de rette teknikkene for å oppnå best mulig resultat?

SMINKETIPS: Noen ting kan det være greit å vite - enten rutinen din fungerer eller ikke! Foto: Voyagerix - Fotolia
SMINKETIPS: Noen ting kan det være greit å vite - enten rutinen din fungerer eller ikke! Foto: Voyagerix - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har en fast rutine på hvordan de sminker seg. Enten det er til hverdags eller fest - har man funnet noe som fungerer holder man seg til det. 

Likevel kan det være greit å vite noen småting, som både kan gjøre sminkingen enklere - og kanskje enda finere. 

Det er mange ting å holde styr på, men hvis du øver litt hjemme foran speilet, vil alt sitte i fingrene etter en liten stund.

Nedenfor får du noen gode råd delt på Elle.com, som KKs sminkeekspert og skjønnhetjournalist Tone Vid Skipa også har godkjent. 

Concealer

Ikke bruk oljebasert concealer som base på øyelokkene dine! Det får bare sminken til å legge seg i klumper og linjer, og fremhever dermed rynker.  

- Hvis concealeren er vannbasert og ikke oljebasert, så går det imidlertid bra, sier Skipa. 

Foundation

Hvis du ønsker en ren og naturlig look, bør du påføre foundation med fingrene. Dersom du vil se mer polert og sminket ut, er det best å bruke kost. 

- Jeg vil uansett anbefale å bruke fingrene litt etter påføring med kost også. Da smelter foundationen litt mer inn i huden, og du får en jevnere og mer naturlig finish, sier Skipa.

Pudder

Påfør alltid pudderet først i områdene der du er mest glinsende/fet i huden, vanligvis i T-sonen. I resten av ansiktet trenger du ikke like mye, påfør lett med en god kost. 

PASS PÅ KOSTENE DINE: Hvis du steller fint med kostene dine, vil de stelle fint med deg. Husk særlig å vaske dem litt oftere nå som det er sommer! Foto: fotorince - Fotolia
PASS PÅ KOSTENE DINE: Hvis du steller fint med kostene dine, vil de stelle fint med deg. Husk særlig å vaske dem litt oftere nå som det er sommer! Foto: fotorince - Fotolia Vis mer

Solpudder

Solpudderet bør du ha på halsen, i ansiktet og på brystet for å jevne ut hudtonen din skikkelig. Husk å ta et par steg tilbake og se at alt ser riktig ut!

LES OGSÅ: Nå bør du vaske sminkekostene oftere

Blush

Når du skal ha på blush eller rouge, bør du først smile, for så å starte på bollekinnet ditt, før du påfører bakover mot øret og ned mot kjeven.

Øyenbryn 

Påfør alltid øyebrynsblyant eller øyebrynspudder øverst på øyebrynet. Dette løfter ansiktet ditt!

- Dette gjelder imidlertid ikke for de som allerede har høy bue på brynene sine. Da kan det være en fordel å legge litt i underkant slik at ansiktsuttrykket ikke blir et stort spørsmålstegn, sier Skipa.

SE AN FORMEN: Dersom du har lave bryn fra før av, pass på at du påfører pudder eller penn høyt oppe på brynet ditt. Er formen derimot høy allerede, kan det være lurt å gå andre veien.  Foto: All Over Press
SE AN FORMEN: Dersom du har lave bryn fra før av, pass på at du påfører pudder eller penn høyt oppe på brynet ditt. Er formen derimot høy allerede, kan det være lurt å gå andre veien. Foto: All Over Press Vis mer

Leppestift

Det blir finest hvis leppestiften ikke er altfor tydelig akkurat ved buen på overleppen din, samt at den er tydelig hele veien ut til munnvikene dine. Press leppene hardt sammen mens du påfører. 

LES OGSÅ: Får du sminke på jakkekrager og skjerf?

Øyeskygge

Start alltid med en base uten skimmer som matcher den lyseste hudtonen i ansiktet ditt. Påfør denne over hele lokket og opp til brynet. Denne basen hjelper til med å blande sammen de mørkere fargene du bruker på lokket. 

Eyeliner

I stedet for å se rett frem i speilet når du påfører eyeliner, prøv dette: Gå så nærme som mulig, bøy hodet bakover og haken mot speilet. Se ned mens du påfører, og start innerst i øyekroken før du jobber deg utover. 

Maskara

Ikke påfør med raske, lette bevegelser. Hold hardt om børsten, og dra sakte utover vippene i sikksakk-mønster. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer