Lykke

10 ting du bør gjøre før du dør

Sitter du med hendene i fanget og venter på at lykken skal banke på? Prøv heller noe av dette.

10 ting du bør gjøre før du dør
Publisert
Sist oppdatert
Livet er kort, sies det. Livet er også fullt av rutiner, stress, hardt arbeid, valg - og tvil. Skal man unne seg den sjokoladen, den ferien, de skoene? Alt for mange kvinner støtter seg til en mann og forventer at han skal gjøre dem lykkelig. Her er ti tips fra Groundhog Day til deg som er drittlei av å vente på at lykken skal banke på døren.
 • 7 veier til lykke
 • Lykke er billig
 • Ja, lykke kan «kjøpes»
 • 1. Dra på drømmereisen

  Det passer aldri å bare «færra te Mexico». Det er alltid en eksamen som venter rundt neste sving, en arbeidsgiver som setter opp et furtefjes, eller en kjæreste som stiller eventyrlysten ved å sprette rundt i landskapene i X-boxspillet Eternal Sonata. Siden det faktisk aldri passer, få det til å passe. Det er ditt liv, så det er du som må lage plass til drømmereisen. Vi har alle lyst til å leve ut vår egen Under the Tuscan Sun, en fantastisk film som handler om å ta sjansen og oppleve sitt livs evevntyr. Har du ingen kjæreste du kan dele en paraplydrink med under en blodrød sol, så finner du kanskje en?

  2. Gå på en ikke-diett

  Du kommer til å brekke deg dersom du må drikke en eneste kopp til med urtete. Tar du deg stadig oftere i å drømme om svart kaffe og blodige biffer mens magen romler etter en uke på en diett bestående av dampede grønnsker?Vi lever bare en gang, sies det. Du blir ikke tynn av å spise salat en kveld, ei heller blir du tykk av å spise biff en kveld. Prøv å gå på en ikke-diett en gang. Ta inn på hotell og bestill en buffet der selv serveringsbrettet kan spises. Propp i deg så mye du orker og kjenn at du lever.

  3. Klipp i stykker kredittkortet

  Lånene tar livet av deg og de forbaskede kredittkortregningene synes å vokse opp av jorda som sopp i en fuktig skog om høsten.
 • Hvordan bli kvitt kredittkortgjeld
 • Ring til kredittkortselskapet og få oversikt over hvor mye du skylder. Deretter oppretter du en sparekonto. Det er utrolig hvor mye du kan spare bare ved å droppe de dyre kjøpekaffene som du drikker én slurk av før du må løpe på morgenmøtet. Og klipp kredittkortet i to.

  4. Dropp kjendismanien

  Du gransker bildene av kjærestens favorittskuespiller i ethvert blad. Du vet til enhver tid hva hun kler seg i, hvordan hun ser ut på håret og hvilken leppestift hun bruker. Og det ergrer deg grønn.Ta opp kontakten med gamle venner i stedet for å presse nesen mot kjendisenes fiskebolletilværelse. Du vil garantert begynne å føle deg bedre hvis du slutter å sammenligne deg med mennesker som har en helt annen livsstil enn deg og som får huden glattet ut i Photoshop.

  5. Date deg selv

  Du har til og med vurdert å melde deg på en gåtur for single i regi av Den norske Turforeningen, for det må da finnes en mann der ute for deg også? Du er i ferd med å gi opp og orker ikke en eneste dårlig kaffe til, servert og betalt av en håpløs fyr med ostepop-ånde.Er dating kjedelig og slitsomt? Trykk på pauseknappen. Ta deg et langt bad, ta en hårkur og skrubb huden babymyk. Utforsk nærområdet der du bor og finn nye restauranter, kafeer og grønne lunger. Alle vet dessuten at drømmemannen dukker opp når du ikke leter etter ham.

  6. Prøv drømmejobben

  Du vet at økonomien ikke tillater deg å bare hoppe av og bli forfatter, men du er førti år gammel og da er det uansett for sent. Eller?Om det så er skriving eller det å åpne en kafé som er drømmen så må du bare prøve det. Jo mer du holder liv i drømmene dine på hobbybasis, jo større er sjansen for at du får realisert dem en vakker dag.

  7. Overvinn din største frykt

  Vi har alle noen ting som får oss til å skjelve i knærne. Enten det er edderkopper, mørke kjellere eller det å holde foredrag. Som regel forsvinner ikke denne redselen av seg selv. Er du mørkeredd trenger du ikke akkurat å sove på kirkegården. Ta heller små skritt for å overvinne din største frykt. Det er sunt. Det vil ikke bare øke selvtilliten din, men også få deg til å innse at du har mer styrke enn en liten edderkopp fortjener.

  8. Slipp taket i fortiden

  Du har hatt den samme frisyren siden videregående, ja du bruker til og med mange av de samme genserne. Du var sikkert søt med hestehale den gang, men det er kanskje ikke like kledelig i dag. Prøv noe nytt. En ny leppestift, en ny stil eller en ny hårfarge. Å tviholde på ungdommen får deg faktisk til å se eldre ut. Du trenger ikke gå drastisk til verks, men noen gylne striper eller en stilig klipp gjør underverker.

  9. Ha uforpliktende sex

  Antonio Banderas spilte sexy fremmed i filmen Never talk to strangers. Man skulle tro at all innprentet lærdom om ikke å innlate seg med fremmede forduftet med den filmen, men den gang ei. Vi ønsker alle å finne ekte kjærlighet, men et eventyr skader ikke mens du venter. Ved å beskytte deg selv mot alt som kan være farlig hindrer du deg selv i å oppleve de virkelig spennende tingene i livet. Det er lov å følge lystene av og til.

  10. Prøv «the rabbit»

  Vibratoren som fikk kjendisstatus etter å ha blitt omtalt i suksesserien Sex og singelliv har små kaninører, for ekstra nytelse. Bare prøv den. SLIK FÅR DU BEDRE SEX:
 • Få det gøy med sexleketøy
 • Sexleketøyenes 10 på topp
 • Sexleketøyene du ikke blir flau over
 • Klønete? Slik slipper du deg løs
 • Unngå lystdreperne
 • Den store orgasmeguiden
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • Tren deg til bedre sex
 • Hold deg sunn med sex
 • Maten som gir deg lyst
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer