Bryster

10 ting du neppe visste om pupper

For eksempel er de større enn du tror.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi gransker dem i speilet, handler plagg som skal få dem til å se best mulig ut, og vi gjør øvelser for å best mulig bevare dem.

Pupper slutter aldri å fascinere. Knapt noen kvinnelige kroppsdeler får så mye omtale som bryster. Gå bare inn på hvilken som helst nettavis og du vil garantert finne et puppeoppslag.

Likevel kan det være ting du fortsatt ikke vet om dine to fordeler. Sjekk bare her:

1. Vi kjøper større bh-er

Gjennomsnittskvinnen kjøper nå bh-er i størrelse 75F, ifølge en undersøkelse gjort av den amerikanske undertøysforhandleren Intimacy.

For 20 siden var 75C den vanligste bh-størrelsen. Merk imidlertid at undersøkelsen er gjort i et land der brystforstørrelser er langt vanligere enn i Norge, og at forskjellen dermed kan være mindre her.

Den norske gjennomsnittskvinnen er dog tyngre enn hun var for 20 år siden, og det er dermed naturlig å anta at hun også har større bryster.

LES OGSÅ: Slik skal bh-en sitte på i prøverommet

2. De fleste bruker feil bh-størrelse

85 prosent av oss kjøper feil størrelse, ifølge undertøysforhandleren Intimacy. Det er i tråd med hva vi tidligere har skrevet her på KK.no.

De fleste undertøysbutikker har kompetent betjening som hjelper deg med å finne en bh som er riktig for kroppen din. Ikke vær redd for å spørre!

LES OGSÅ:
 • Finn riktig bh til små pupper
 • Finn riktig bh til store pupper

 • 3. De fleste kvinner er misfornøyde med puppene sine

  Denne triste konklusjonen er resultatet av en forskningsrapport publisert i Journal of Sexual Health. 70 prosent av oss, faktisk, skulle ønske at brystene våre så annerledes ut.

  Verdt å merke seg da, er at den samme studien avdekket at menn flest ikke hadde noe å utsette på kvinnebryster, uansett størrelse og fasong.

  LES OGSÅ: Derfor elsker menn pupper

  4. Brystberøring tenner oss

  82 prosent av kvinnene som deltok i en studie publisert i tidsskriftet Sexual Medicine rapporterte at kjærtegn av bryster og brystvorter gjorde dem seksuelt opphisset. Så her er det ingen grunn til å holde fingrene fra fatet.

  LES OGSÅ: Derfor bør du elske små pupper

  5. Det er vanlig at de gjør vondt når du trener

  I en studie publisert i British Journal of Sports Medicine rapporterer én av tre kvinnelige maratonløpere at de får vondt i brystene når de trener.

  En god sports-bh er derfor viktig for aktive kvinner. Sjekk hva du skal se etter når du velger bh, og les vår test av sports-bh'er.

  LES OGSÅ: Denne sports-bh'en gir deg løft og kløft

  6. De beveger seg i åttetall

  Når du løper svinger puppene dine i åttetallsform, så absolutt alle kvinner har sprettpupper, ifølge forskning vi tidligere har omtalt her på KK.no.

  Hvor vondt det gjør i dem når du løper avhenger av farten de svinger i, ikke hvor mye de beveger seg.

  7. De kan bli kjempestore

  Ifølge Guinness rekordbok er Annie Hawkins-Turner i USA innehaver av «verdens største naturlige bryster».

  Brystmålet hennes er imponerende 177,8 centimeter!

  LES OGSÅ: Derfor bør du bruke det ytterste bh-hakket

  8. De er ikke alltid identiske

  Vanligvis er en kvinnes ene pupp én cup-størrelse mindre enn den andre, ifølge boka Breasts: A Natural and Unnatural History av Florence Williams.

  LES OGSÅ: Lær deg forskjellen på bh-modellene

  9. Kjøpepupper er fortatt populært

  Norske kosmetiske klinikker klinikker rapporterer at brystforstørrelse er den vanligste operasjonen de foretar.

  Det finnes ikke offisiell statistikk på hvor mange norske kvinner som har fått utført dette inngrepet, men Tidsskrift for den norske legeforening meldte for ti år siden at de anslo at 40.000-70.000 hadde fått operert brystene større.

  Det er derfor rimelig å anta at langt flere norske kvinner har kjøpepupper i dag.

  LES OGSÅ: Er dette tidenes verste inngrep?

  10. Bh-en er en ganske ny oppfinnelse

  Mary Phelps Jacob tok patent på bh-en i 1914, men det var ikke før ekteparet Ida og William Rosenthal begynte å produsere plagget i 1920-årene at kvinner begynte å ta det i bruk.

  LES OGSÅ: Se yngre ut med riktig bh

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer