Helse & Livsstil

10 tips for tidsklemme-sex

Må ha ham, bare må ha ham. Her er tipsene som får spontaniteten tilbake i forholdet.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Et etablert forhold bærer lett preg av rutiner og gamle vaner som er vonde å vende. Hormonene har roet seg, dere vet hva dere kan forvente og dere kjenner hverandres kropper ut og inn. Eller? - Usikkerhet er det som skaper interesse i utgangspunktet og som får dere til å ha lyst på hverandre. Paradokset er at når man har vært sammen en stund så kaster man gjerne inn håndkleet og avfinner seg med å være forutsigbare, noe som lett kan gjøre forholdet kjedelig, sier Esther Perel, forfatter av boken Mating in Captivity.
 • Finn gnisten i helgen
 • Slik holder du forholdet hett
 • 21 små triks for bedre sex
 • 6 uker til bedre sex
 • 1. Tenn ham igjen

  Del en hemmelighet. Å fortelle partneren noe om deg selv, for eksempel en drøm du har, vil trigge interessen hans.

  2. Overrask ham

  Dagene da du ikke visste om dere kom til sovne i samme seng er over. Men det er fullt mulig å legge inn noen overraskelsesmomenter i hverdagen. For eksempel kan du planlegge en romantisk kveld og ikke la ham få mer enn små hint om det som venter.

  3. Utforsk et ukjent territorium

  Det kan være parfremmende å dra ut på et aldri så lite eventyr sammen. Dere trenger ikke legge hodene i bløt i en måned for å finne på noe, men bare det å dra ut av deres «vanesone» er sunt. Lær dere å lage eksotisk mat eller dra på en tur sammen.

  4. Gå den lange veien i sengen

  Dere vet hva den andre tenner på, og hvor dere skal ta på hverandre og hvor hardt. Men hvorfor alltid ta den kjappeste veien til toppen? Dere sparer tid, men dersom målet er å få mer lyst, da må dere tørre å gå omveier.

  5. Les til lyst

  Å lese en bok eller se en film dere vanligvis ikke ville sett kan styrke forholdet. Ved å diskutere den etterpå lærer dere hverandre enda bedre å kjenne, og får sett hvordan den andre reagerer på noe nytt.

  6. Sett av tid til sensualitet

  Tiden da dere kunne ligge i senga og kline i timevis er forbi. Det vil si, den trenger ikke være det, men ofte blir det slik. Når hverdagen sluker dere med hud og hår er det viktig at dere setter av tid til hverandre.

  7. Frisk opp hukommelsen

  Når dere har vært sammen en stund er det lett å glemme den andres positive sider. Man fokuserer altfor lett på det som irriterer en, og det som ikke er «perfekt». Begynn å gjøre de tingene dere gjorde sammen før, og minn deg selv på hvorfor du falt for partneren din.

  8. Ha de dype samtalene

  Dersom dere skal fortsette å være interesserte i hverandre er du nødt til å være interessant selv. I stedet for å gi ham alle detaljer fra arbeidsdagen din, snakk om det du virkelig brenner for. Det er lettere for ham å relatere seg til det enn trivialiter. Snakk om en film eller en artikkel som fikk deg i fyr og flamme. Vitaliteten i forholdet vil komme tilbake dersom du blir en mer engasjert person og engasjement smitter.

  9. Ta på hverandre

  Det å ta på hverandre knytter dere sammen som par. Bare det å leie hverandre når dere går ute, eller lene dere inntil hverandre når dere ser på film, er med på å styrke båndet mellom dere.

  10. Ha det gøy

  I starten av et forhold er man lekne, mens man etter hvert gjerne glemmer hvor viktig dette er. Gjør ting som får dere til å le. Det kan være å leke med en frisbee, utfordre hverandre til strippepoker eller så enkelt som at du sniker deg innpå mannen din og stryker ham på rumpa. LES OGSÅ:
 • Få fart på forholdet
 • Orgasmens ABC
 • Kom i stemning til sex
 • Slik holder han lenger
 • Få det gøy med sexleketøy
 • Størrelsen teller
 • Slik holder du forholdet hett
 • Bli trendy i senga
 • Gjør misjonæren moderne
 • Sex uten komplekser
 • Sex som gjør deg sprek
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer