Guide

10 tips for vakkert hår

Du trenger ikke gå til innkjøp av massevis av nye produkter. Hemmeligheten er langt rimeligere.

Foto: Promo, AOP
Foto: Promo, AOP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
1
Sørg for at du vasker håret riktig. Start med å gjennomfukte hår og hodebunn i varmt eller kaldt vann. De fleste foretrekker varmt, men har du veldig sensitiv hodebunn er det faktisk bedre med kaldt eller lunkent vann. Masser sjampoen inn med fingertuppene. Konsentrer deg om hodebunnen, resten av håret blir uansett rent, og har ikke godt av å bli gnidd og vridd for mye.

2
Balsam trenger du ikke i hele håret. Faktisk er det bedre hvis du klarer å fordele balsamen i circa halve håret, fra midten og ut. Balsamen skal aldri masseres i hodebunnen, slik du gjør med sjampo. Husk å skylle godt. Balsamrester gjør håret tungt og lite samarbeidsvillig.

3
Mange jenter lever i den villfarelsen om at de bare må vaske håret hver eneste dag. Det er slett ikke sikkert at det er det beste for håret ditt. Tilstanden på hår og hodebunn avgjør hvor ofte du bør vaske håret. Et fett hår trenger kanskje daglig vask for å se fint ut, mens et veldig tørt hår kan klare seg med vask to ganger i uken.

4
Kjøp produkter som passer til hårtypen din. Det hjelper ikke med sjampo til mange hundre kroner hvis den ikke passer til ditt hår. Få tips hos frisøren hvis du er usikker på hva du skal velge, men ha i bakhodet at de fleste frisører er knyttet til bestemte merker de er interesserte i å selge.

5
Hvis du er nødt til å bruke føner for ikke å ende opp med en frisyre som ser ut som den er hentet rett fra Star Trek, kan det være lurt ikke å føne håret helt tørt. La det være bitte litt fuktighet igjen i håret som får lufttørke. Da slites håret mindre.

6
Velg riktig redskap.Et vått eller fuktig hår skal helst ikke børstes. Bruk heller en grovtagget kam, som er snillere mot håret. Når håret er helt tørt kan du finne fram børsten igjen.

7
En enkel vei til flott hår er farge. Trenden nå er naturlige farger, som ikke gir noe ekstremt resultat, bare skinnende blankt hår. Selv hjemmefargene går mot snillere minicolour-varianter, som sliter mindre på håret, og er lettere å få til pent på egen hånd.

8
Har du først bestemt deg for å farge håret, er det viktig at du velger riktig farge. Hårfargen skal matche både fargene, stilen og personligheten din. Snakk med frisøren din, og kom fram til en nyanse som er perfekt til akkurat deg.

9
Velg frisør med omhu. Det kan faktisk ha enormt mye å si for gode eller dårlige hårdager. Finn en frisør du kommuniserer godt med, og som du stoler på. Vær heller ikke redd for å si fra hvis du ikke er fornøyd.

10
Unn deg en tur på hårspa. Det er den nyeste trenden innen hårpleie, og tilbys stadig i flere salonger over hele landet. Da får du blant annet hodebunnsmassasje og kurer og behandlinger tilpasset nøyaktig dine behov. Deilig luksus for hår og hodebunn.


LES OGSÅ:
 • 66 vårfrisyrer
 • Hete trender for hud og hår

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer