Julefilmer

11 filmer som garantert får deg i julestemning

Er din favoritt med på listen?

Foto: Mary Evans Picture
Foto: Mary Evans Picture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: 24. desember nærmer seg med stormskritt, men for mange har julestemningen latt vente på seg.

Vi i KK.no-redaksjonen har i alle fall hatt mer enn nok med å bake syv slag (OK, la oss være ærlige – det ble bare tre slag i år...), handle gaver og vaske huset.

Nå er vi likevel klare for å komme i skikkelig stemning, og da tyr vi til julefilmer.

Under har vi ramset opp elleve klassikere som garantert får deg til å glede deg til dalende snø, lukten av ribbe og samlet familie.

LES OGSÅ: Spar 1000 kcal på ribbemåltidet

Alene Hjemme

I denne klassikeren fra 1990 ser vi Macaulay Culkin (35) i hovedrollen som lille Kevin McCallister, den åtte år gamle gutten som ved en feil blir forlatt alene hjemme mens hele familien drar på utenlandsferie.

Love Actually

Ja, vi vet det; denne er med på alle julefilm-lister – men det er det god grunn til! Koseligere tidsfordriv i høytiden skal man lete lenger etter.

Tre nøtter til Askepott

Denne er et skikkelig must på formiddagen på julaften. I år blir det til og med sendt en ny versjon av «Tre nøtter til Askepott» på NRK, hvor kvaliteten på filmen er drastisk forbedret.

Hjelp, det er juleferie!

Ting går sjelden som planlagt for familien Griswold, og julen er intet unntak.

Grinchen

Hvert år prøver Grinchen – spilt av Jim Carrey (53) – å stjele julen og hvert år sitter vi benket foran TV-en for å se om han lykkes eller ei.

Elf

Ser du denne filmen i jula, bør du forberede magemusklene på en real treningsøkt. I «Elf» er Will Ferrell virkelig i sitt ess!

Narnia

Det vinterlige og eventyraktige landskapet i «Narnia: Løven, heksa og klesskapet» gir deg julestemning fra første minutt.

Harry Potter

Alle de åtte «Harry Potter»-filmene ruller over TV-skjermen i løpet av desember, og det gleder nok både store og små.

A Christmas Carol

Jim Carrey spiller i to av filmene vi se i julen. Den ene er «Grinchen», og den andre er «A Christmas Carol». I sistnevnte har han stemmen til gjerrige Ebenezer Scrooge, som hater julen – til å begynne med, i alle fall...

Polar Expressen

Denne rørende filmen handler om en liten gutt som har mistet troen på nissen, og om reisen han legger ut på for å møte «Father Christmas» selv. (Bonus: Tom Hanks er perfekt som fortellerstemmen!)

The Holiday

Cameron Diaz (43), Kate Winslet (40), Jude Law (42) og Jack Black (46) i én og samme film? Solgt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer