Utroskap

12 myter om utroskap

Er menn oftere utro? Handler det alltid om sex? Finn det ut her.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er menn oftere utro? Bør du fortelle det til kjæresten din hvis du er den som tråkker over grensa? Handler utroskap alltid om sex? Sexekspert Tracey Cox oppklarer mytene.
 • Derfor gir han deg roser
 • Slik avslører du ham
 • Veien til mannens hjerte
 • 1. Man er utro fordi man er misfornøyd hjemme

  Dersom du er kvinne er det som oftest grunnen, ifølge studier på området. For menn er ikke det alltid tilfelle. Dersom de vet at de kan komme unna med det, takker de oftere ja til litt «på siden», selv om de elsker sin kone og har bra sex på hjemmebane. Så mange som 56 prosent utro ektemenn viste seg å være tilfredse med ekteskapet sitt, ifølge studier.

  2. Menn er oftere utro

  Før var det slik, men i dag har det stabilisert seg. Hvorfor? Kvinner er utro av samme grunner som menn; fordi det er spennende med en annen. Det er rampete, og derfor dessverre ofte bra. Mange kvinner ser det også som en belønning etter å ha levd mange år i et lite emosjonelt tilfredstillende forhold. Det blir altså en egotripp, som man føler at man til en viss grad fortjener. Riktignok får kvinner oftere skyldfølelse etterpå, men de slipper også oftere unna med det fordi de er flinkere til å lyve, hevder Tracey Cox.

  3. Utroskap handler om sex

  På generelt grunnlag har menn oftere sexbaserte affærer, mens kvinner oftere er emosjonelt utro, sier Tracey Cox. Men selv om noen affærer handler bare om sex, så er sex sjelden grunnen til at man er utro. Affærer handler først og fremst om at man søker noe som man ikke får i sitt nåværende forhold, uten at man alltid er bevisst på hva det er. Noen ganger kan til og med problemet være at partneren er for perfekt, for forutsigbar, ifølge Tracey Cox.

  4. Utroskap betyr at man ikke elsker partneren

  For mange er det en logisk konklusjon å trekke, men det er ikke nødvendigvis sant. Man kan elske noen, selv om man klarer å skille mellom sex og kjærlighet - og selv om man ikke klarer å holde seg innenfor grensene dere har satt i forholdet. Men er det nok for deg?, spør Tracey Cox.

  5. Sex med en eks er ikke utroskap

  For du har jo vært der før? Dette er den vanligste formen for utroskap som man prøver å slippe unna med. Det er jo ikke slik at sjansen er til stede for at det blir dere i stedet, for du har jo bestemt deg for å gjøre det slutt fordi det ikke fungerte? Men dessverre; sex med en eks kan få fatale konsekvenser, særlig fordi denne typen sidesprang har mye lettere for å bli avslørt.

  6. Du kan sikre forholdet ditt mot utroskap

  Du kan minske sjansene, men aldri sikre deg helt. Å velge den rette partneren med de rette verdiene er det lureste, og forsovet det eneste du kan gjøre for å høyne sjansene for at det ikke skjer, sier Tracey Cox.

  7. Han har vært utro før og vil være det igjen

  Dersom hele fortiden hans er fylt opp av kjærlighetshistorier som endte fordi han var utro, da er det også stor sannsynlighet for at han vil bedra deg. Med mindre han har gjort noe for å endre seg, og løse det som er selve problemet til at han ikke klarer å holde seg til en kvinne, sier Tracey Cox.

  8. Du bør si det når du har vært utro

  Ifølge Tracey Cox øker som oftest sjansen for at man reparerer forholdet sitt, dersom man er åpen om sidespranget. Det er en tillitserklæring at man forteller det, slik at den andre får muligheten til å velge om man vil tilgi og gå videre. Det er også noe med at man ikke får arbeidet seg ut av krisen, dersom man tier, sier Cox. Men når det er sagt; det er mange grunner for å tie også, som at din partner ikke er så sterk følelsesmessig eller har dårlig selvtillit. Det første du bør gjøre er uansett å spørre deg hvorfor du var utro: Hva fikk du hos den andre som du ikke får i forholdet ditt? Er det mulig å oppnå det samme med partneren din? Ifølge Tracey Cox er det også noe i det at man aldri bør fortelle om et sidesprang kun for å lette samvittigheten sin. Det er ditt problem, så takle konsekvensene selv – ikke bare lemp dem over på partneren din, sier hun til nettportalen Ivillage.

  9. Utroskap teller ikke dersom ingen finner det ut

  Dersom ingen finner det ut og du ikke forteller det til en levende sjel - teller det ikke da? Det kommer an på personligheten din, sier Tracey Cox. Dersom du ikke ser noe som helst galt ved det du gjorde, da teller det vel ikke da.. Det er bare ett problem ved denne teorien. Svært få mener at det er greit å bedra partneren sin. Et annet faresignal du kanskje ikke har tenkt på: når man slipper unna med et sidesprang, så endres automatisk oppfatningen din av partneren. Du blir stående litt over ham, fordi du vet noe han burde visst om, og det kan få ham til å fremstå som naiv, ignorant eller litt for tillitsfull. Gode forhold er basert på gjensidig respekt, ikke medynk, sier Cox.

  10. Uten sex er det ikke utroskap

  Mer enn 80 prosent av dem som er utro, går over grensen som følge av noe som startet som et platonisk vennskap – svært ofte i form av et kollegialt vennskap. Mer enn halvparten av utro kvinner finner den andre på arbeidsplassen, og 62 prosent av mennene gjør det. Intenst, men usynlig... Veldig erotisk, men likevel veldig lett å komme unna med. Men det trenger ikke være sex for at det skal være utroskap. Å være emosjonelt utro er å lyve om at du har tilbragt tid med vedkommende, å dele intime detaljer med vedkommende – spesielt dersom du er tiltrukket av vedkommende.

  11. Å fantasere om en annen er lik utroskap

  Mange sexeksperter oppmuntrer nærmest til å fantasere om andre for å holde gløden ved like. Dette er ikke helt uproblematisk; for det første gir det en oppfatning om at det er greit å være utro i hodet, så lenge du ikke er det i senga. Utroskap starter gjerne i hodet, og det kan få deg til å lengte etter å realisere fantasien.

  12. En affære kan gjøre forholdet bedre

  Dette er en myte oppfunnet av utro mennesker, skal vi tro Tracey Cox. Selv de som kommer seg gjennom et slikt dilemma opplever at forholdet er blitt forandret. Det er ingen selvfølge at «dette skjer ikke oss» lenger. Dersom du har vært utro, spør deg selv: Hvem var jeg med «den andre» og hvordan kan jeg bli den personen sammen med partneren min?, råder sexguru Tracey Cox.LES OGSÅ:
 • Han er utro
 • De rike mest utro
 • Noen skapt til å være utro
 • Han er notorisk utro
 • Etter utroskapen
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer