Sex

12 prosent har hatt gruppesex

Trodde du det om trause nordmenn?

- Det har lett for å bli mer følelsesmessig komplisert etterpå enn dere hadde trodd, særlig hvis det er med noen dere kjenner og skal forholde dere til framover, sier KK.nos samlivsekspert Peder Kjøs om gruppesex. Foto: Colourbox
- Det har lett for å bli mer følelsesmessig komplisert etterpå enn dere hadde trodd, særlig hvis det er med noen dere kjenner og skal forholde dere til framover, sier KK.nos samlivsekspert Peder Kjøs om gruppesex. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
RFSUs store nordiske sex- og kondomundersøkelse «Sex og kondom og sånn» er rykende fersk, og viser at nordmenn slett ikke er pripne på soverommet.

Blant annet viste undersøkelsen at hele 69 prosent av oss har hatt sex under åpen himmel.

Undersøkelsen viser også at 12 prosent av nordmenn har hatt gruppesex, og at 34 prosent av oss fantaserer om det.

Bare finnene (14 prosent) har mer gruppesex enn nordmenn.

En fantasi for mange

– Undersøkelsen viser at gruppesex er en fantasi mange har, og skal man virkeliggjøre fantasien er det spesielt viktig å beskytte seg, sier Tone-Berit Lintho, daglig leder i RFSU, i en pressemelding.

At nordmenn er kondomkløner er det ingen tvil om, så det er lurt å lære seg triksene som får ham til å ta på seg kondom.

Og skulle du være i tvil om hvor safe mannen du har forelsket deg i er, finnes det også gode måter å be ham om å sjekke seg for kjønnssykdommer på.

 • Den store kondomtesten

 • Skeptisk psykolog

  Men tilbake til gruppesexen. Hva er greia? Hva er det som lokker flere enn to nordmenn opp i samme seng samtidig?

  På det siste nettmøtet vår sex- og samlivsekspert Peder Kjøs hadde ramlet det inn hele tre spørsmål til ham med dette som tema.

  Én kvinne skriver at hun har lyst til å prøve dette sammen med kjæresten sin. Kjøs er noe skeptisk:

  - Hmmm, jeg liker ikke så godt å være en treiging, men likevel: Jeg tror det beste tipset jeg har er at dere ikke gjør det, skriver psykologen.

  - Det har lett for å bli mer følelsesmessig komplisert etterpå enn dere hadde trodd, særlig hvis det er med noen dere kjenner og skal forholde dere til framover. Men det er jo deres valg, og noen tips har jeg vel, sier Kjøs.

  Les også: Fantasien dere ikke røper

  Her er Kjøs' råd om du velger å prøve gruppesex:
 • Først: Tenk nøye over og snakk sammen om hvordan dette blir etterpå. Blir det rart og pinlig? Blir noen sjalu?
 • Videre vil tipsene være de samme som når du ellers vil ha sex med noen: vær nøye med å velge de rette personene. Det viktig at dere føler dere trygge sammen, og selvfølgelig at personene er friske og er noenlunde fornuftige mennesker.
 • Ikke gå over de andres grenser uten å sjekke ut om det er greit.
 • Pass på dine egne grenser - det er spennende og morsomt å prøve noe nytt, men det er greit å unngå å gjøre noe du angrer på.

 • Sex- og kondomundersøkelsen «Sex og kondom og sånn» er gjennomført av YouGov i Norge, Sverige, Danmark og Finland på oppdrag for RFSU AB. Et representativt utvalg på 1 222 nordmenn i alderen 15-65 år har deltatt i den elektroniske undersøkelsen.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vil du logge inn før du fortsetter?

  Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer