Helse & Livsstil

12 ting menn ikke gjør...

...men burde gjøre.

12 ting menn ikke gjør...
Publisert
Sist oppdatertÅ forstå hvorfor menn gjør som de gjør er sannelig ikke lett.
Men her har du i alle fall en liste forklaringer på hvorfor det er noen ting menn ikke gjør.
 • Ta testen: Hva slags type mann er han?
 • Ta testen: Er han noe å samle på?
 • Slik skal en bra mann være

 • 1. Handle på salg

  Det er sjelden menn som dominerer i køene når butikkene kjører storsalg. Årsaken til dette er hovedsaklig latskap. Menn orker ikke stress og kjas når de skal kjøpe noe, og synes gjerne det er noe nedverdigende i det å stå i kø. Dessuten er de redde for å bli oppfattet som blakke eller gjerrige siden de handler på salg.
  De fleste av oss, uavhengig av kjønn, kunne imidlertid ha godt av å spare noen kroner der det lar seg gjøre. Jo mindre penger vi bruker på ting vi må ha, dess mer har vi å rutte med når vi skal kjøpe noe vi virkelig ønsker oss.

  2. Gå regelmessig til legen

  For en rekke menn er det å gå til legen eller tannlegen aller siste utvei. Mange venter til ankelen er så hoven eller tannverken så ille at tilstanden ikke lenger kan ignoreres. Og da blir det hele gjerne en kostbar affære.
  Årsaken til at menn utsetter legebesøket så lenge de kan, bunner ofte i tanken om at «det jeg ikke vet har jeg ikke vondt av», og at «det meste som gjør vondt går over av seg selv».
  I tillegg tror mange menn at det å oppsøke hjelp for et problem får dem til å framstå som sytete eller stakkarslige.

  3. Følge oppskrifter

  Menn som kan svinge seg på kjøkkenet er ofte attraktive for kvinner. Nå forventes det ikke av noen at de skal være gastronomiske naturtalenter, men å slå opp i en kokebok klarer de aller fleste. Imidlertid er akkurat dette noe mange menn vegrer seg mot.
  Årsaken ligger delvis i at de ikke liker å følge anvisninger laget av andre, og delvis i det faktum at det er lettere å bestille mat eller å få noen andre (kvinner) til å lage den.
 • Mat for menn

 • 4. Vedlikeholde tingene sine

  Spør en mann om når han sist vasket innsiden av bilen, strøk en skjorte eller pusset skoene sine. Sannsynligheten for at han ikke kan svare er stor. Grunnen til at dette ikke ligger høyt på prioriteringslisten hos de fleste menn er at disse gjøremålene rett og slett er kjedelige. Det er lettere å tenke at disse tingene ordner seg selv, eller at de ikke er nødvendige. Faktum er at ting funker bedre, varer lenger og tar seg langt bedre ut om de blir vedlikeholdt. I det lange løp er det også dyrere å ikke ta vare på sakene sine.
 • Menn er født med arbeidsvegring

 • 5. Lese instruksjoner

  Menn leser ikke instruksjoner når de installerer elektronisk utstyr. De tror det gjør dem inkompetente. Som regel er de reddere for ikke å forstå det som står i manualen, enn for ikke å skjønne av seg selv hvordan ledningene skal kobles. Imidlertid kan lydopplevelsen bli langt bedre om man har lest seg opp på surround-anleggets funksjoner og yteevne før man kobler det opp.

  6. Vaske klær ordentlig

  De fleste menn har gode intensjoner når det gjelder klesvask: De vil gjøre det ofte og skikkelig, til tross for at det er en lite inspirerende oppgave.
  Men igjen har vi problemet med å følge instruksjoner. Vaskeanvisninger er kjedelige. Når de ikke leses kan imidlertid resultatet bli svært varierende. Krympede, krøllete og misfargede plagg er ingen slager noe sted. Skjerpings, gutter!
 • Slik vil han kle deg

 • 7. Engasjere seg i forspillet

  Kvinner elsker forspill før sexakten; ofte er det også en nødvendighet. Det er akkurat det en del menn sliter med å skjønne. Menn og kvinner har kjønnsorganer som passer sammen, hvorfor skal man da bruke tid på å gå utenom dem? Hvor mange forretter orker du før hovedretten, liksom?
  Litt pussig at noen menn tenker sånn, når de samtidig er opptatt av sexy undertøy, rollespill og sexleker. Faktum er i alle fall at akten i de aller fleste tilfeller blir langt mer givende for begge parter når også hun er hundre prosent med.
 • 50 feil menn gjør i senga
 • 50 feil kvinner gjør i senga

 • 8. Kaste gamle ting

  Enhver mann har en favorittskjorte, en favorittbukse eller et par favorittsko. Slike ting kan være vanskelige å kvitte seg med, selv om de knapt henger sammen lenger, og heller ikke passer sammen med noen av de andre plaggene i skapet.
  Likevel blir de liggende der, gjerne sammen med 1987-årgangen av Mad-blader, billettene til hver konsert han noen gang har vært på og ølglassene han knabbet på pubrunde i Dublin for tolv år siden. Så hvorfor har han alle disse tingene?
  Én forklaring kan være at han tror gjenstandene kan få uvurderlig verdi den dagen han blir berømt og biografien hans skal skrives. En annen forklaring er at man jo vet aldri hva man kan komme til å trenge. En tredje forklaring er latskap.

  9. Se mindre TV

  Mange har vanen med å slenge seg i sofaen og slå på TV’n straks de kommer hjem fra jobb. Utrolig mange timer går tapt på dette viset. Det kan virke uforståelig at så mange velger å bruke så mye tid på en underholdningskasse man stort sett kjeder seg foran, eller irriterer seg over, men innerst inne ligger håpet om at det én dag kommer et program som er fantastisk, og som man virkelig har utbytte av å se. Prøv å la være å slå på fjernsynet noen få dager, og sjekk hvor mye du føler du har gått glipp av, og hvor mye tid du faktisk får til overs.
 • Født som sofagris?

 • 10. Sjekke datoen på maten

  Menn har ofte angst for å åpne sin egen kjøleskapsdør, rett og slett på grunn av lukten som slår mot dem. Deres aversjon mot å kvitte seg med ting, i tillegg til en god porsjon latskap, gjør at maten etter hvert lever sitt eget liv. Men problemet starter ikke der.
  Mange menn bryr seg ikke med å sjekke datoen på maten når de handler i butikken heller, hvilket medfører at den taper seg langt fortere i kjøleskapet enn nødvendig er. Årsaken til den manglende datosjekkingen har vi hørt før: Det er kjedelig.

  11. Overlate håndverksarbeid til de som kan det

  Ingen fjerner sin egen blindtarm om de får betennelse. Samme prinsipp burde også gjelde for menn og håndverk i hjemmet. Altfor ofte gir de seg i kast med arbeidsoppgaver de slett ikke behersker, enten det er rørleggerarbeid eller elektrikerarbeid. Dette er faktisk ting folk går flere år på skole for å få lov til å gjøre. Det er håndverk som må læres, ikke egenskaper hankjønn fødes med. Det kan være noe å tenke på neste gang det er oversvømmelse i kjelleren etter egne improviserte rørleggerstunt.

  12. Overse store pupper

  Rent logisk skulle man tro at menn på et stadium i livet slutter å bli opphengt i synet av store pupper; at de venner seg til dem, men slik er det ikke.
  Det er to årsaker til dette: Det er pupper, og de er store.
 • Aldri mer hengepupper
 • Veien til perfekte pupper
 • Jo, du har sprettpupper
 • De fineste puppene i Hollywood - stor bildespesial

 • LES OGSÅ:
 • Ta testen: Hvor bra er forholdet ditt?
 • Dette er hans drømmedame
 • Mannfolkpratet er avslørt

 • Kilde: AskMen.com

  Det er sjelden menn som dominerer i køene når butikkene kjører storsalg.
  Det er sjelden menn som dominerer i køene når butikkene kjører storsalg. Vis mer
  For en rekke menn er det å gå til legen eller tannlegen aller siste utvei.
  For en rekke menn er det å gå til legen eller tannlegen aller siste utvei. Vis mer
  Menn som kan svinge seg på kjøkkenet er ofte attraktive for kvinner, men ekte mannfolk leser ikke oppskrifter.
  Menn som kan svinge seg på kjøkkenet er ofte attraktive for kvinner, men ekte mannfolk leser ikke oppskrifter. Vis mer
  Klesvask er sjelden menns sterke side.
  Klesvask er sjelden menns sterke side. Vis mer
  Ikke alle menn skjønner poenget med forspill før sex.
  Ikke alle menn skjønner poenget med forspill før sex. Vis mer
  Mange har vanen med å slenge seg i sofaen og slå på TV’n straks de kommer hjem fra jobb.
  Mange har vanen med å slenge seg i sofaen og slå på TV’n straks de kommer hjem fra jobb. Vis mer
  Altfor ofte gir menn seg i kast med arbeidsoppgaver de slett ikke behersker, enten det er rørleggerarbeid eller elektrikerarbeid.
  Altfor ofte gir menn seg i kast med arbeidsoppgaver de slett ikke behersker, enten det er rørleggerarbeid eller elektrikerarbeid. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer