Kakao

15 billige velværetips

Velvære trenger ikke å koste stort. Sjekk dette.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det beste i livet er gratis, sies det og det er også vitenskapelig bevist. Men hadde det ikke vært fint om de beste tingene i livet også var bra for deg?

 • Gullråd for blakke jenter

 • Her er 15 deilige og sunne veier til nytelse:

  1. Mørk sjokolade

  Få ting gir en så deilig følelse av å skjemme seg bort som en bit mørk sjokolade, eller enda bedre: en kopp kakao laget av mørk sjokolade. Spesielt usunt er det heller ikke for mørk sjokolade senker nemlig blodtrykket, får fart på blodsirkulasjonen og gir deg mer av det gode kolesterolet.

  2. En dråpe lavendel

  Det er ikke for ingenting at lavendel har blitt brukt i alt fra puter til parfyme i flere årtier. Lavendel dufter ikke bare deilig, men har en velgjørende effekt på kroppen. I dag vet vi at lavendel kan dempe angst og depresjoner, hodepine og søvnproblemer, så sprut en liten dråpe på hodeputen din i natt og nyt luksusen det er å sove som en stein og våkne utvilt.

  3. Et langt kyss

  Når du kommer hjem fra jobb, sliten og skrubbsulten, unn deg selv litt kysseterapi. Se partneren din rett inn i øynene, kyss ham lidenskapelig og kjenn hvor mye det får deg til å slappe av. I tillegg til å gi en følelse av velvære fordi kroppens eget lykkehormon begynner å bruse, så forbrenner du i tillegg to kalorier i minuttet.

  4. En tunfiskfilet

  Legg fra deg hermetikken, kjøttet og frossenposene og prøv en tunfiskfilet i stedet. I tillegg til å være grådig godt gir det deg en lettere og mer behagelig metthetsfølelse samt gir deg påfyll av omgea 3-fettsyrer som er bra for hjertet ditt.

  5. Et hjemmespa

  Du trenger ikke å oppsøke en dyr salong for å unne deg litt deilig og nedstressende hudpleie. Tenn noen lys, tapp vann i badekaret og lag en ansiktsmaske av ingredienser du har i kjøleskapet. Legg på masken, sett på en rolig cd og legg deg ned i karet mens du lar tankene vandre.

  6. En festlig film

  Ingenting er som en avslappende filmkveld når du vil flykte litt fra virkeligheten. Leier du i tillegg en festlig film får du trimmet magemusklene. Studier viser også at en god latter virker stressdempende, styrker immunforsvaret, øker blodsirkulasjonen, stabiliserer blodtrykket og blodsukkeret og er bra for fordøyelsen.

  7. En kopp te

  Tesorten som kalles sort te skal virke stressdempende i høye doser. Så bytt ut kaffen og finn sjelefreden med en kopp te i stedet.

  8. En hyrdestund

  Sex er kanskje ikke så fristende når du er stressa, men det får kroppen din til å slappe av. Sex senker nemlig blodtrykket, styrker immunforsvaret og er bra for selvtilliten din. Litt hopping i høyet kan med andre ord forvandle stresset til energi.

  9. En massasje

  En massasje gir en skikkelig følelse av luksus. I tillegg frigjøres det lystige små endorfiner i kroppen din som lindrer vondter i skuldre, nakke og rygg. En massasje reduserer også antallet stresshormoner i kroppen din, demper angst og skal kunne styrke immunforsvaret.

  10. Litt bøy og tøy

  Dagen har som vanlig løpt fra deg og du fikk ikke trent i dag heller, men løpet er ikke totalt kjørt dersom du setter av tid til proff tøying av muskler og ledd. Dette gir deg økt bevegelighet, får fart på blodsirkulasjonen i kroppen din og demper stress.

  11. En naturopplevelse

  Det å gå ut og jakte på noen av sesongens tegn, det å finne at det er is på andedammen eller en hestehov bak snøflaket, det kan gi deg mye glede. Kom i kontakt med naturen og nyt luksusfølelsen det gir å kjenne at du får ro i sinnet.

  12. Et eksotisk fruktfat

  Plukk med deg stjerneformede frukter, ananas og lekre bær og dander det hele på et fat midt i stua. Bær og frukt er fullstappet med antioksidanter og reduserer risikoen for å utvikle hjertesykdommer, diabetes, leddgikt og kreft også er de et syn for øyet da.

  13. En telefonsamtale

  Gode venner er bra for deg, men du trenger ikke å møte dem på kafé for å få noen helsegevinst av det. Legg deg godt til rette i sofaen, tast inn nummeret og gjør deg klar for en lang og fortrolig samtale som gjør deg godt.

  14. En høneblund

  Med en hektisk jobb, trening, ærender og avtaler er det lett å føle seg tappet for krefter. Hvorfor ikke legge deg nedpå og hvile litt? Å sove litt midt på dagen kan gi en følelse av luksus fordi du prioriterer deg selv og lar alt annet skure. Også våkner du mye kvikkere og med fornyet energi.

  15. En tur i parken

  Det hadde selvsagt vært fint om det fantes en magisk eliksir som kunne få humøret ditt opp, hjelpe deg med å sovne idet du legger hodet på puta, øke energinivået ditt og få sexlivet ditt til å gnistre, men det finnes en annen måte å oppnå dette på. Stikkordet er fysisk aktivitet, men om du kaller det tur eller trening er heller uvesentlig.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer