Kaker

17. mai-dessertene du kan gjøre klare nå

Perfekte til nasjonaldagsfeiringen, og kan lagres i flere dager.

FRISTENDE: 17. mai-kaker skal være lekre og fristende, men de skal ikke kreve mye jobb på nasjonaldagen. Her er noen kaker som fint kan lages dager før. Foto: (c) Debby Lewis-Harrison/cultura/Corbis/All Over Press
FRISTENDE: 17. mai-kaker skal være lekre og fristende, men de skal ikke kreve mye jobb på nasjonaldagen. Her er noen kaker som fint kan lages dager før. Foto: (c) Debby Lewis-Harrison/cultura/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nasjonaldagen er en gledens dag som selvsagt innebærer god mat, og da særlig av det søte slaget.

Uansett om du har invitert til klassisk 17. mai-frokost, lekkert middagsselskap, eller til et enkelt kaffeslabberas, så må du ha en god kake eller dessert å sette på bordet. Og det beste er selvfølgelig å velge noe som kan lages noen dager i forveien, slik at du slipper å tilbringe hele nasjonaldagen på kjøkkenet.

Vi har fått tre av matbloggernes beste tips til deilige 17. mai-desserter som er enkle å lage, og fantastiske på smak.

LES OGSÅ: Slik unngår du kaketabbene

Helnorsk nasjonalkake

– Hva med å lage en skikkelig saftig og god Kvæfjordkake?  Den er jo kåret til å være verdens beste av Nitimens lesere flere ganger, og jeg skjønner hvorfor. Det er noe med sprøheten i marengsen sammen med den gode vaniljesausen som er helt fantastisk, sier Marit Røttingsnes Westlie som driver matbloggen Fru Timian, til KK.no.

Kvæfjordkaka er ikke bare kåret til verdens beste, men også til Norges nasjonalkake, og er derfor et selvsagt valg på 17. mai. Selv om kaken er så populær trenger det ikke bety at den er vanskelig å lage, og på bloggen hennes finner du både oppskrift og en instruksjonsvideo du kan ta til hjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer