Kake

17. mai-dessertene du kan lage nå

Gele med cava til de voksne + rockyroad til de små = garantert suksess!

BARNEMAT FOR VOKSNE: Denne desserten er utrolig frisk og deilig – med musserende vin i oppskriften. Foto: All Over Press
BARNEMAT FOR VOKSNE: Denne desserten er utrolig frisk og deilig – med musserende vin i oppskriften. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mai måned er en eneste stor kakefest! Fridagene, nasjonaldagen og festene kommer på løpende bånd - og mange skal ha med kaker på foreldremøter, avslutninger og pinsefester.

Vi i KK har derfor laget en egen bakeapp - KK Søtt, som hjelper deg med mange, fristende ideer - fra de deiligste bærgeleer med cava for de voksne og de enkleste barnevinnerne a la Rockyroad, til de mest imponerende Pavlovaer og lagkaker.

Mobilappen KK Søtt kan du laste ned fra App Store her, de deilige oppskriften på 17. maidesserter som du får i denne saken, er bare to av de mange oppskriftene.

LES OGSÅ: Få smaken på KK Søtt

BARNEMAT FOR VOKSNE: Denne desserten er utrolig frisk og deilig – med musserende vin i oppskriften. Foto: All Over Press
BARNEMAT FOR VOKSNE: Denne desserten er utrolig frisk og deilig – med musserende vin i oppskriften. Foto: All Over Press Vis mer

Bringebærgel`e

Denne 17. mai-desserten er både fantastisk god og ekstra genial - fordi du kan lage den klar to dager før. Dermed unngår du alt stresset på selve nasjonaldagen og kan ta geleen ut av kjøleskapet rett før den skal spises - og pynte den med krem og bær.

Tid: 6 timer
Kategori: Dessert!
Antall: 6 porsjoner


Dette trenger du:
10 plater gelatin
4 dl søt bringebærsaft
4 dl cava, spumante, champagne eller andre bobler
125 g bringebær
2 ½ dl kremfløte
½ vaniljestang, frøene
1 ss melis
bringebær til pynt

(Oppskriften fortsetter under bildet)


Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp bringebærsaften, ta den av varmen, og la gelatinen smelte i saften. Avkjøl litt, og bland med vinen.
2. Fordel bringebærene i 6 glass, og hell saften over. Sett i kjøleskapet minst 5 timer eller over natten.
3. Pisk fløten til lett skum sammen med vaniljefrø og melis. Fordel den på toppen av geleene og topp med flere bær, eller server ved siden av.

LES OGSÅ: Her er den perfekte 17. mai-kaken

ROCKYROAD VINNER: Både voksne og barn elsker denne superenkle blandingen av marshmallows, mandler og melkesjokolade. Foto: All Over Press
ROCKYROAD VINNER: Både voksne og barn elsker denne superenkle blandingen av marshmallows, mandler og melkesjokolade. Foto: All Over Press Vis mer

Rockyroad til de små

Dette er den kjappeste og beste kaken du kan lage med suksessgaranti. Den kan lages flere dager før festen, faktisk blir den bare bedre av å stå et par dager i kjøleskapet.

(Saken fortsetter under bildet)


Alt du trenger, er å løpe/kjøre til nærmeste kiosk, kjøpe melkesjokolade, marshmallows og mandler - røre det sammen og sette det i kjøleskapet over natten.

Morgenen etter kan du i ro og fred lage kaffen - og ta ut en fantastisk sjokoladekake som du bare skal skjære opp i små biter. Perfekt start på dagen!

Har du barn, vil ungene elske å lage denne kaken sammen med deg. Og har ikke din nærmeste butikk/kiosk mandler i hyllene, kan du godt prøve å bytte ut melkesjokoladen med firkløver.

LES OGSÅ: Melkesjokolade er like sunt som mørk sjokolade

Dette trenger du:
300 g melkesjokolade
100 g mandler
100 g marshmallows

Slik gjør du det:
1. Smelt sjokoladen over vannbad. Det er viktig at vannet ikke har kontakt med bollen, da kan sjokoladen bli for varm.
2. Rist mandlene i en tørr panne. Hell dem på et bakepapir, og la dem avkjøle litt før du grovhakker dem.
3. Klipp marshmallowen i mindre biter. Bland dem og mandlene i den smeltede sjokoladen. Hell alt i en plastform, gjerne fôret med bakepapir. Sett den kaldt i minst 3 timer eller over natten.
4. Trykk sjokoladen ut av formen, og skjær den i grove biter. Server dem kalde til en god kopp kaffe.

Skulle det - mot formodning - bli noe til overs, er det lurt å oppbevare disse kjølig i en tett boks.

KK Søtt på iPad

Bakeappen KK Søtt har du kunnet finne i App Store siden mai i fjor. Denne måneden lanserer vi også bakeappen på iPad. Appen kan du laste ned her, og i videoen under ser du hvordan du kan bla i appen ved hjelp av kamerafunksjonen.

Ved å laste ned og bruke denne appen, unngår du med andre ord både klissete kokebøker - og mobiltelefon.

I denne videoen ser du hvordan:


[obj:media:13223]Foto: KK
Foto: KK Vis mer

Vinn bakekurs!


Nå kan du også vinne et fantastisk konditorkurs med Bernhard Azinger, TINEs egen OL-gullvinner i konditorkunst. Han er til daglig baker, konditor og produktutvikler i TINE og har vunnet mange priser for sine kunstverk.

Send rett og slett ditt beste bakebilde på mail til redaksjonen@kk.no eller del bildet på Instagram med hashtaggene #kksøtt #kkmagazine #konkurranse.

Hva du skal spise først? Pølser er like greit og enkelt! Få flere oppskrifter på tilbehøret til pølsene i KK 19! Trøffelsennep, kapers, aioli, coleslawsalat, stekte poteter og stekt løk.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer