
Mai måned er en eneste stor kakefest! Fridagene, nasjonaldagen og festene kommer på løpende bånd - og mange skal ha med kaker på foreldremøter, avslutninger og pinsefester. Vi i KK har derfor laget en egen bakeapp - KK Søtt, som hjelper deg med mange, fristende ideer - fra de deiligste bærgeleer med cava for de voksne og de enkleste barnevinnerne a la Rockyroad, til de mest imponerende Pavlovaer og lagkaker. Mobilappen KK Søtt kan du laste ned fra App Store her, de deilige oppskriften på 17. maidesserter som du får i denne saken, er bare to av de mange oppskriftene.LES OGSÅ: Få smaken på KK Søtt
Bringebærgel`e
Denne 17. mai-desserten er både fantastisk god og ekstra genial - fordi du kan lage den klar to dager før. Dermed unngår du alt stresset på selve nasjonaldagen og kan ta geleen ut av kjøleskapet rett før den skal spises - og pynte den med krem og bær.Tid: 6 timerKategori: Dessert!Antall: 6 porsjonerDette trenger du:10 plater gelatin4 dl søt bringebærsaft4 dl cava, spumante, champagne eller andre bobler125 g bringebær2 ½ dl kremfløte½ vaniljestang, frøene1 ss melisbringebær til pynt(Oppskriften fortsetter under bildet)Slik gjør du:1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp bringebærsaften, ta den av varmen, og la gelatinen smelte i saften. Avkjøl litt, og bland med vinen.2. Fordel bringebærene i 6 glass, og hell saften over. Sett i kjøleskapet minst 5 timer eller over natten.3. Pisk fløten til lett skum sammen med vaniljefrø og melis. Fordel den på toppen av geleene og topp med flere bær, eller server ved siden av.LES OGSÅ: Her er den perfekte 17. mai-kakenRockyroad til de små
Dette er den kjappeste og beste kaken du kan lage med suksessgaranti. Den kan lages flere dager før festen, faktisk blir den bare bedre av å stå et par dager i kjøleskapet.(Saken fortsetter under bildet)Alt du trenger, er å løpe/kjøre til nærmeste kiosk, kjøpe melkesjokolade, marshmallows og mandler - røre det sammen og sette det i kjøleskapet over natten.Morgenen etter kan du i ro og fred lage kaffen - og ta ut en fantastisk sjokoladekake som du bare skal skjære opp i små biter. Perfekt start på dagen!Har du barn, vil ungene elske å lage denne kaken sammen med deg. Og har ikke din nærmeste butikk/kiosk mandler i hyllene, kan du godt prøve å bytte ut melkesjokoladen med firkløver.LES OGSÅ: Melkesjokolade er like sunt som mørk sjokoladeDette trenger du:300 g melkesjokolade100 g mandler100 g marshmallowsSlik gjør du det:1. Smelt sjokoladen over vannbad. Det er viktig at vannet ikke har kontakt med bollen, da kan sjokoladen bli for varm.2. Rist mandlene i en tørr panne. Hell dem på et bakepapir, og la dem avkjøle litt før du grovhakker dem.3. Klipp marshmallowen i mindre biter. Bland dem og mandlene i den smeltede sjokoladen. Hell alt i en plastform, gjerne fôret med bakepapir. Sett den kaldt i minst 3 timer eller over natten.4. Trykk sjokoladen ut av formen, og skjær den i grove biter. Server dem kalde til en god kopp kaffe.Skulle det - mot formodning - bli noe til overs, er det lurt å oppbevare disse kjølig i en tett boks.KK Søtt på iPad
Bakeappen KK Søtt har du kunnet finne i App Store siden mai i fjor. Denne måneden lanserer vi også bakeappen på iPad. Appen kan du laste ned her, og i videoen under ser du hvordan du kan bla i appen ved hjelp av kamerafunksjonen. Ved å laste ned og bruke denne appen, unngår du med andre ord både klissete kokebøker - og mobiltelefon.I denne videoen ser du hvordan: [obj:media:13223]Vinn bakekurs!
Nå kan du også vinne et fantastisk konditorkurs med Bernhard Azinger, TINEs egen OL-gullvinner i konditorkunst. Han er til daglig baker, konditor og produktutvikler i TINE og har vunnet mange priser for sine kunstverk.Send rett og slett ditt beste bakebilde på mail til redaksjonen@kk.no eller del bildet på Instagram med hashtaggene #kksøtt #kkmagazine #konkurranse. Hva du skal spise først? Pølser er like greit og enkelt! Få flere oppskrifter på tilbehøret til pølsene i KK 19! Trøffelsennep, kapers, aioli, coleslawsalat, stekte poteter og stekt løk.Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger