Sminke

1940-tallet: Glamorøst og feminint

Paloma Faith har gitt 1940-tallsstilen en helt egen vri. Få oppskriften, trinn-for-trinn.

SIN EGEN VRI: Paloma Faith går på ingen måte for en ren kopi av 1940-tallsestetikken, men det er likevel lett å se hvor hun har hentet inspirasjonen fra. Foto: All Over Press
SIN EGEN VRI: Paloma Faith går på ingen måte for en ren kopi av 1940-tallsestetikken, men det er likevel lett å se hvor hun har hentet inspirasjonen fra. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sminke på 1940-tallet handlet om leppestift. Leppestift, leppestift, leppestift. Den skulle være matt, og den skulle være rød.

Under andre verdenskrig ble sminke vanskelig å få tak i, og kvinner ble ganske kreative.

En del brukte faktisk skokrem som mascara!

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Glamorøse forbilder

Rita Hayworth hadde looken kvinner over hele verden drømte om og ønsket seg. Det oste glamour av filmstjernen. Selv om få hadde muligheten til å kopiere hennes Hollywood-eleganse, gjorde de det de kunne for å se glamorøse ut.

Se flere bilder av Rita Hayworth her:Moderne vri

Den britiske artisten og skuespilleren Paloma Faith er tydelig inspirert av de glamorøse Hollywood-kvinnene i dette tiåret. Hun kombinerer glomouren fra 1940-tallet med sin egen fargerike stil.

(Saken fortsetter under bildet.)


Slik får du looken:

1. Start med renset hud som er påført fuktighetskrem og primer, hvis du bruker det. Påfør foundation, enten med en fuktet makeupsvamp, en foundationkost eller med fingrene. Sørg for å unngå striper ved å duse overgangene godt. Bruk en concealer der du trenger det og avslutt med et tynt lag pudder for å sette sminken og gjøre den mattere – slik sminken på 1940-tallet var. Prime øyelokkene med en øyeskyggeprimer.

2. Legg en nøytral, beige øyeskygge over hele øyelokket.

3. Legg en nøytral farge med en mellombrun tone i globelinjen, som er enklere å finne hvis du bøyer hodet litt framover når du titter inn i speilet. Vær veldig lett på hånden på dagtid, for det skal se svært naturlig ut. For en litt mer dramatisk kveldslook, kan du legge litt mer farge i globelinjen.

4. Line øvre vippekant med en flytende eyliner. Ving den litt ut og opp i ytre øyekant.

Se flere bilder her:


Paloma Faith Foto: All Over Press
Paloma Faith Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Slik får du perfekt eyeliner hver gang

5. Definér øyebrynene og framhev buen i dem. Bruk enten en brynblyant eller et brynpudder eller en øyeskygge og en øyebrynskost for å gjøre dette.

6. Legg masse mascara, men bare på de øvre vippene. For en autentisk look, avslutter du øyesminken med å sette på falske vipper.

7. Påfør en rosa rouge i kinnene.

8. Leppene lines på presist vis med en rød lipliner som matcher leppestiften perfekt. Påfør matt, rød leppestift med en leppepensel og press leppene mot rent papir for å fjerne overflødig farge. Gjenta gjerne dette et par ganger for å få fargen til å sitte godt. Blottingen gjør også at finishen ser mattere ut, noe som gjør looken mer autentisk.

Kilde: «Style Me Vintage» av Katie Reynolds

Elsker du sminketips?

Følg med på KK.no framover, så får du med deg tips, triks og inspirasjon fra alle tiårene fra 1920 til 1990.

Se de andre artiklene i serien her:
 • 1920-tallet: Dramatisk og melankolsk, som på Clara Bow og Marion Cotillard.
 • 1930-tallet: Sexy og søvnig, som på Marlene Dietrich og Christina Aguilera.

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer