Sminke

1960: Elegant og klassisk

Natalie Portman har falt pladask for den klassiske looken til Audrey Hepburn. Slik kopierer du den.

MODERNE VRI: Keira Knightley er en av dem som lar seg inspirere av 1960-tallslooken til Audrey Hepburn. Lær hvordan du kopierer stilen i denne saken. Foto: All Over Press
MODERNE VRI: Keira Knightley er en av dem som lar seg inspirere av 1960-tallslooken til Audrey Hepburn. Lær hvordan du kopierer stilen i denne saken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Audrey Hepburn var alltid elegant på en tilsynelatende uanstrengt måte, og det var ikke uten grunn at hun ble et av 1950- og 1960-tallets største stilikoner. Likevel var det looken hun hadde som Holly Golightly i filmklassikeren «Breakfast at Tiffany's», som har blitt den alle ønsker å etterligne. (Saken fortsetter under bildet.)

Fokus på øynene

Det var en mindre fargerik look, mer naturlige lepper, kraftigere øyesminke og massevis med eyeliner. Og det er absolutt en look som fortsatt inspirerer både kjendiser og sminkeglade kvinner over hele verden.Se flere bilder av Audrey Hepburn her:

Blant dem som ser ut til å elske Audrey Hepburn-sminken, er Natalie Portman og Keira Knightley. LES OGSÅ: Keira har den perfekte festsminken(Saken fortsetter under bildet.)

Slik får du looken

Trinn 1: Prime huden og påfør foundation. Press gjerne en svamp med litt foundation mot leppene dine for å matte dem ned. En veldig nude leppefarge var nemlig en viktig del av looken. Pudre hele ansiktet lett, inkludert øyelokkene. Trinn 2: Legg en lys brunfarge (gjerne en variant av taupe) over hele øyelokket og på brynbeinet. Trinn 3: Bruk en mellomstor øyeskyggekost til å definere globallinjen med en mørk grå øyeskygge. TIPS: Det er enklere å se hvor du skal legge skyggen i globalen hvis du har speilet litt nedenfor øyet, lener hodet litt bakover og ser ned i speilet mens du legger skyggen.Trinn 4: Bruk en god eyeliner – enten en flytende liner, krem- eller gelliner – og en tynn, spiss eyelinerkost. Line langs øvre vippekant, helt fra indre til ytre øyekrok. Du kan la streken være ganske tykk, men sørg for at den er tynnere i indre øyekrok enn i ytre. Forleng så streken i ytre øyekrok og før den litt opp mot enden av brynet ditt for å lage den klassiske «flicken». LES OGSÅ: Få perfekt eyeliner hver gangTIPS: Også her bør du ha speilet litt lavere enn øyehøyde og se ned i speilet mens øynene er nesten lukket. Da unngår du at eyelineren smitter over på øyelokket, og det er enklere å få streken jevn.Trinn 5: Bruk en skrå øyebrynskost og en mørkebrun øyeskygge til å definere brynene dine. Audrey Hepburns bryn var tydelig definerte, gjort tykkere i overkant av brynene og svært vinklet. Trinn 6: Påfør raust med mascara og gjerne falske øyevipper. Hvordan du gjør det, kan du lære mer om i denne saken. Trinn 7: Vær lett på labben når du legger rouge – den skal bare såvidt synes. Farger som fersken og aprikos funker best, og det holder med bitte litt farge på eplekinnet og på toppen av kinnbeinet. Trinn 8: Legg en veldig naturlig rosatonet leppestift på leppene. Den bør ikke være veldig blank, men heller ikke helt matt. Kilde: «Style Me Vintage» av Katie Reynolds

Elsker du sminketips?

Følg med på KK.no framover, så får du med deg tips, triks og inspirasjon fra alle tiårene fra 1920 til 1990. Se de andre artiklene i serien her:
 • 1920-tallet: Dramatisk og melankolsk, som på Clara Bow og Marion Cotillard.
 • 1930-tallet: Sexy og søvnig, som på Marlene Dietrich og Drew Barrymore.
 • 1940-tallet: Glamorøst og feminint, som Rita Hayworth og Paloma Faith.
 • 1950-tallet: Sexy og glamorøst, som Marilyn Monroe og Scarlett Johansson.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer